От днес до 20 юни граждански организации могат да кандидатстват

...
От днес до 20 юни граждански организации могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Ти и Lidl за по-добър живот стартира за втора година

От през днешния ден до 20 юни цивилен организации могат да аплайват със свои планове във второто издание на " Ти и Lidl за по-добър живот ", подавайки оферти на стойност до 10 000 лева през уеб страницата на инициативатa.
Целта на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България е да способства за един по-пълноценен и по-качествен метод на живот на хората в другите райони в страната. Инициативата се осъществя в партньорство с Фондация " Работилница за цивилен начинания " и Български дарителски конгрес.
" Успехът на първото издание на програмата ни стимулира да я продължим и през тази година и да дадем опция на още организации да вземат участие и да завоюват финансиране за реализацията на планове за развиване на локалната общественост и среда. През миналата година получихме 425 кандидатури, от които благодарение на експертно жури избрахме 31, които получиха финансиране на обща стойност малко над 250 хиляди лв.. Очакваме още повече кандидатури във второто издание, които могат да бъдат изпращани от през днешния ден до 20 юни. Вярваме че, когато положителните хрумвания срещнат поддръжката и силата на хората, даже и с органически запас, можем в действителност да създадем живота по-добър ", разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.
" Благодарение на Лидл България, успяхме да изпълним първото по рода си софтуерно образование за преподаватели по образователния предмет „ География и стопанска система “. През него минаха близо 80 учители и по този метод успяхме да стигнем до над 15 600 възпитаници единствено за една образователна година ", показа Димитър Желев от Сдружение български географски портал " Географ БГ ".
" С поддръжката на Лидл България успяхме да разработим платформа, която по един новаторски метод показва експозициите на Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Посредством мобилна апликация, бийкъни и печатни материали с новаторски и забавен дизайн, направихме визитата в музея освен по-приятно, само че и по-пълноценно “, показа плана си Камен Козарев от Сдружение " Приятели на Регионален природонаучен музей – Пловдив ".
И тази година Лидл България резервира мащаба на самодейността, областите, в които организациите могат да подават планове, както и националния обсег на програмата, поставяйки фокус върху развиването на районите. В интервала от 14 май до 10 юни 2018 година Lidl ще отделя по 3 стотинки на всеки касов бон в магазините в цялата страна. Със събраните средства компанията поема уговорката да финансира планове, свързани с просветителни начинания, запазване на околната среда, просвета и историческо завещание, както и дейния метод на живот.
Получените планове ще бъдат оценени на три стадия и ще преминат през инспекция на административното сходство - наличност на цялата изисквана документи, оценка по качествени критерии, в това число резистентност, иновативност, и значителност на концепцията за локалните общности. Всички планове, отговарящи на административните критерии, ще бъдат оценени от експертно жури - одобрени водачи на публично мнение с експертиза в оценяването на обществени планове. В третия стадий определените планове ще бъдат оценени от чиновниците на Лидл България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР