От днес до 15 юли светът е футбол и това

...
От днес до 15 юли светът е футбол и това
Коментари Харесай

Започва Световното първенство в Русия

От през днешния ден до 15 юли светът е футбол и това няма да се промени, до момента в който не бъде свирен и последния съдийски сигнал на започващото довечера в Москва 21-во международно състезание по футбол.

Честта да открият най-гледания състезателен конгрес на планетата ще имат домакините от Русия и Саудитска Арабия, а преди този момент на стадион “Лужники” в Москва ще се състои гала по откриването, на която ще пее английския реализатор Роби Уилямс. Във форума ще вземат участие 32 тима, които ще изиграят общо 64 мача в идващите 32 дни. 21-ото издание на международното състезание ще се организира в 11 съветски града и 12 стадиона, разпръснати на територия от над 2000 км. Отборите са разграничени в осем групи от по четири отбора, като единствено първите два ще продължат във етапа на елиминациите.

Актуалният международен първенец Германия, който победи Аржентина на финала през 2012 година, ще се опита да стане едвам първия отбор с дубъл след Бразилия през 1962 година. В същото време “селесао” пък ще направи опит да вдигне за рекорден шести път скъпия трофей.

Сред главните кандидати за купата могат да се наредят още финалистите от Мондиал 2014 Аржентина, европейският първенец Португалия, първенецът от 2010 година Испания, обичайно мощният отбор на Франция. Повечето експерти показват тимовете на Белгия и Хърватия като евентуални изненади, само че ще защитят ли претенциите си следва да забележим.

Едно от известните футболни клишета гласи, че за Германия международните шампионати стартират от полуфиналите и това фактически е по този начин. Бундестима доближи до топ 4 на последните четири международни шампионати и е единственият отбор от Европа, който стигна до Русия без да загуби и точка в квалификациите. Съперници на селекцията на Йоаким Льов в груповата фаза ще бъдат тимовете на Мексико, Швеция и Република Корея и задачата класиране за елиминациите наподобява елементарно постижима.

Същото време Бразилия не крие упоритостта си да заличи позора от домашния Мондиал, когато претърпя унизителна загуба от Германия с 1:7. “Селесао” няма пропуснато международно състезание в историята си, само че не е печелил купата в Европа от 1958 година насам, а за последно стана първенец през 2002 година. Сега всички погледи са ориентирани към водача на отбора Неймар, като се чака той да изведе Бразилия още веднъж до успех.

Отборът на Испания не трябва да бъде подценяван, защото в състава му блестят имената на спечелили в Шампионската лига с Реал Мадрид. Никой не може да планува по какъв начин ще се отразят събитията от последните с уволнението на селекционера Юлен Лопетеги и светкавичната му промяна с Фернандо Йеро.
Франция излиза с най-скъпия състав на Мондиала, оценен на повече от 1 милиард евро. С интерес се чака представянето на огромната международна сцена на суперталанта Килиан Мбапе, който е едвам 19-годишен, а към този момент натрупа стабилен житейски и футболен опит.

И в случай че бъдещето е пред него, то същото не може да се каже за две те най-големи международни футболни звезди сега - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. И двамата са трансферирали 30-те и Мондиал 2018 съвсем несъмнено ще бъде финален в кариерите им.

Ако Роналдо може да се похвали с трофей от Евро 2016, то напрежението е у Меси, който по този начин и не завоюва значимо отличие с Аржентина и също ще жадува за реванш.

Традиционната мощ Англия излиза с доста млад състав в Русия и даже на Острова не чакат сензация от селекцията на Гарет Саутгейт.

На Мондиала ще има и двама цялостни дебютанти - тимовете на Панама и Исландия. Дебют на международни шампионати ще направи и системата за видеопомощ на реферите VAR, като се чака диалозите за съдийски неточности да бъдат изместени от такива за играта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР