От днес до 13 ноември в 12 ч на обяд

...
От днес до 13 ноември в 12 ч на обяд
Коментари Харесай

Протест на спешните медици, настояват за по-високо заплащане и по-добри условия на труд

От през днешния ден до 13 ноември в 12 ч на обяд всяка кола за спешна помощ на територията на България, без значение къде се намира, ще включва звуков и светлинен сигнал за 3 минути в символ на митинг, който да подсети за дългогодишно трупаните и нерешени проблеми на работещите в Спешна помощ на 240-те национални избраници, на които следва да актуализират бюджет 2023, оповестява БНР.

По този метод незабавните медици желаят да спазят законовите ограничавания за протестни дейности, само че желаят да заявят, че до момента в който не престават да извършват дълга си, чакат съответни парламентарни решения.

Заради ниската оценка на труда си медиците упорстват за почтено възнаграждение, защото от 10 година заплатите им не са обновени, както и средствата за прехрана на центровете, в които работят.

Настояват изключителният труд да се заплаща всеки месец, да се увеличи заплащането на нощния труд. Искат и категорията на труда им да бъде приравнена с тази на служителите на реда и пожарникарите.

Нужни са и съответни стъпки за привличане на експерти в системата на Спешната помощ, както и възстановяване на изискванията на работа. В писмо до медиите незабавните медици показват, че ежедневно ще припомнят, че незабавните центрове са част от националната сигурност на България.

За идната година е заложено нарастване на заплатите на незабавните медици, което ще задоволи техните претенции – по този начин заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов разяснява почналия през днешния ден седмичен алегоричен митинг на работещите в незабавните центрове в цялата страна. Той напомни, че за следващата година се планува растеж на възнагражденията и в районните здравни инспекции:

„ Нашите планове са предоставени в Министерството на финансите, с цел да ги съобразят с новия бюджет. Те ги одобриха. Според това по какъв начин се развиват нещата – дали ще има удължение на остарелия бюджет или нов бюджет, към този момент чисто софтуерен е казусът по кое време и по какъв начин ще бъдат обезпечени тези нараствания “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР