От днес до 13.09.2024 г., във връзка с началото на

...
От днес до 13.09.2024 г., във връзка с началото на
Коментари Харесай

От БАБХ погнаха заведенията по морето

От през днешния ден до 13.09.2024 година, по отношение на началото на дейния летен туристически сезон, Областните дирекции по сигурност на храните в Бургас, Варна и Добрич стартират засилен надзор в обектите за търговия с храни и публично хранене.

Ще се ревизират обекти за търговия на дребно с храни; преносими, краткотрайни и сезонни обекти; обекти с активност на кетъринг; заведения за публично хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси; туристически обекти, предлагащи услугата " all inclusive " и други, находящи се на територията на съответната област.

Проверките ще се правят за определяне сходството на обектите с условията на настоящото законодателство: сходство на сградов фонд и оборудване; настоящи системи за ръководство на сигурността на храните; генезис и вярно предпазване на първични материали и храни; периоди на предпазване на храните; съблюдаване на условията за даване информацията за храните на потребителите; съществуване на заверени персонални здравни книжки на личния състав и други Ще се подчертава на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти и да се прави проследимост на техните снабдители. Инспекторите ще наблюдават и за подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, съоръжение и уреди за измиване и подсушаване на ръцете; уместно работно облекло и персонални защитни средства.

При определяне на несъответствия ще се одобряват дейности в сходство с настоящото законодателство в региона на храните.

При нужда Областните дирекции по храните ще правят и взаимен надзор с общините, КЗП, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и РЗИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР