От днес част от улица „Съборна в центъра на София

...
От днес част от улица „Съборна в центъра на София
Коментари Харесай

От днес част от улица "Съборна" е пешеходна зона

От през днешния ден част от улица „ Съборна " в центъра на София става пешеходна зона. Решение за това беше взето от Столичния общински съвет на 25 юни.

Ще бъде неразрешено придвижването на моторни транспортни средства и паркирането в сектора от площад „ Св. Неделя " до улица „ Цар Калоян " и от улица „ Леге " до улица „ Княз Александър I ". Променя се и организацията на придвижване в сектора от улица „ Цар Калоян " до улица „ Леге ".

Премахва се перпендикулярното паркиране до северния тротоар. Ще бъдат обособени места за паралелно паркиране около южния тротоар. Движението на коли ще бъде еднопосочно, в една лента - от улица „ Леге " към улица „ Цар Калоян ".

Три прави от улици в историческия център на София ще се трансфорат в пешеходни зони от петък до неделя през лятото.
Това са:
- улица „ Шишман " от улица „ Граф Игнатиев " до улица „ Юрий Венелин ".
- улица „ Сан Стефано " от бул. „ Цариградско шосе " до бул. „ Янко Сакъзов ".
- улица „ Ангел Кънчев " от улица „ Уилям Гладстон " до площад „ Гарибалди ".

Това е пилотен план на самодейността „ Зелени улици " и е част от поредната политика на Столичната община за повече място за хората в града, по-чист въздух и цялостна грижа за околната среда, съобразена с новите действителности, наложени от Covid-19.

Проектът планува обособяването на пешеходни зони от петък в 19:30 часа до 18 часа в неделя за интервала от 17 юли до 22 септември.

Заварените паркирани коли ще бъдат премествани от Центъра за градска подвижност в непосредствена непосредственост. Живущите на тези улици, които имат стикер за паркиране в зоната, ще бъдат авансово известени.Улиците ще се почистват в допълнение и ще се мият всяка събота вечер. Избраните сектори от улиците имат връзка сред паркове, пешеходни зони и градски градини, наоколо са до спирки на градския превоз.

Свободна пешеходна зона от петък до неделя ще има през месец август по бул. „ Цар Освободител " в сектора от „ Раковски " до „ Дондуков ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР