От днес част от крайбрежната алея във Варна става изцяло

...
От днес част от крайбрежната алея във Варна става изцяло
Коментари Харесай

Част от крайбрежната алея във Варна става пешеходна зона


От през днешния ден част от крайбрежната алея във Варна става напълно пешеходна зона. Участъкът от Рибарския плаж до Втора буна към този момент е неразрешен за коли.

Движението на коли се стопира през днешния ден със заповед на регионалния шеф Благомир Коцев. Първоначално полицейски постове ще стопират колите, до момента в който се слагат бариери. Крайбрежната алея да стане пешеходна е предпочитание на доста варненци от години, само че досега никой от локалната власт не е съумял да го направи. Това, другояче позитивно събитие обаче, сътвори политически скандал сред ръководещите, в лицето на регионалния шеф, който е назначен от " Продължаваме промяната " и опозицията, в лицето на варненски депутати от ГЕРБ-СДС, заяви Българска национална телевизия.

Вечно задръстената алея от коли и преминаващите рисково близо към тях велосипедисти и пешеходци към този момент е в предишното. Оттук е достъпът до градските плажове във Варна, по тази причина доста от хората идват с колите си, а в този момент парко местата ще са по-малко.

Най-недоволни са притежателите на заведения и концесионерите, тъй като в този момент ще имат по-малко клиенти.

Това да стопират хората да идват тук, не е обикновено. Трябва да ви кажа, че предните дни не бяха доста, само че имаше румънци, имаше украинци, имаше руснаци. Сега ги няма. Къде са? Не са тук тъй като не могат да дойдат. Вие ограничавате моята работа, за която съм платил с цел да работя и в този момент оставам с непокрити упования, споделя Атанас Сандев, шеф на заведение и концесионер.

Областният шеф съобщи, че това негово деяние е добре премислено, а заповедта изпипана от адвокати, с цел да не може елементарно да се нападна в съда.

Всъщност тук стои въпросът дали изобщо това е път. Общината твърди, че е път четвърти клас, а Министерството на районното развиване твърди, че това е брегоукрепително оборудване, по което коли не би трябвало да се движат. В момента този спор сред тях е в ход и чакаме резултата от него да излезе. До тогава тази краткотрайна организация ще бъде в действие, сподели Благомир Коцев, регионален шеф на Варна.

Варненски депутати от ГЕРБ-СДС обявиха, че заповедта е оскъдна, защото регионалният шеф няма пълномощия да контролира придвижването в града и го упрекнаха, че си прави предизборна реклама. Те приканиха всеки жител да апелира заповедта в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР