От днес Бюрото по труда във Варна открива още един

...
От днес Бюрото по труда във Варна открива още един
Коментари Харесай

Ново бюро по труда отвори врати за безработни във Варна

От през днешния ден Бюрото по труда във Варна открива още един нов офис - на ул. " Бдин " 6 - Кариерен център. В него ще се одобряват заявки за вписване на безработни лица и такива с парично обезщетение за безработица, оповестиха от институцията.

Работното време на центъра ще бъде от 8:30 до 17:00 часа.

Това е втори спомагателен пункт за регистрация на безработни, открит във Варна тази седмица след преди този момент се извиха опашки от чакащи варненци пред Бюрото по труда. В понеделник община Варна даде за краткотрайно прилагане и офиса за заплащане на локални налози и такси на пл. " Мусала ". Целта е основаване на условия за по-бързо обслужване на жители, подаващи документи в Бюрото по труда, и отбягване на скупчване на хора по време на пандемията.

Увеличава се броят на безработните в регионалния град. От 30 март до 2 април в Бюрото по труда във Варна са се записали над 1000 души. За съпоставяне за същия интервал на предходната година техният брой е бил 150 души, или с 850 по-малко. Ситуацията е такава поради изключителното състояние и подхванатите ограничения против ковид. Строгите ограничения доведоха до редуциране на личен състав в разнообразни браншове като хотелиерството, ресторантьорството, превоза, търговията и туризма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР