От днес билетът за градския транспорт във В. Търново вече

...
От днес билетът за градския транспорт във В. Търново вече
Коментари Харесай

1.50 лв. стана билетът за градския транспорт във Велико Търново


От през днешния ден билетът за градския превоз във В. Търново към този момент е 1,50 лева Увеличението от 50 стотинки е по искане на транспортните компании, извършващи транспорти по градските и междуселищни линии в общината. Освен за остарялата столица, нарастване има и за междуселищните линии. Така от 1 септември билетът сред Горна Оряховица и Велико Търново към този момент коства 3 лева, предава " 24 часа ".

Частните превозвачи, които обслужват транспортната скица желаеха нарастването още пред юли. Мотивите - повишените разноски по отношение на повишаването на гориватa, увеличената минимална работна заплата и скокът в цените на консумативите.

Във връзка с предложенията беше основана работна група със заповед на кмета инж. Даниел Панов, чиято цел бе да реши дали настояванията за повишаване имат учредения. Експертите се произнесоха в поддръжка на транспортните компании.

На последното съвещание на Великотърновския общински съвет беше гласувано облекчение от 15 лева за пенсионерите, които имат карти за пътешестване по главните градски линии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР