От днес без хартиени рецепти в аптеките. Изключения няма да

...
От днес без хартиени рецепти в аптеките. Изключения няма да
Коментари Харесай

От днес без хартиени рецепти в аптеките

От през днешния ден без хартиени предписания в аптеките. Изключения няма да се позволяват нито за лекари, нито за зъболекари, които да изписват лекуване на хартиена рецепта. Не се планува и удължение на хартиените предписания.

Системата е тествана и може да работи и офлайн.

При офлайн режим рецептата ще се резервира в мобилното устройство и когато се възвърне връзката с интернет, ще се изпраща към здравната осведомителна система.

За да получи медикаментите си, пациентът би трябвало да заяви ЕГН-то си и датата на издаване на рецептата.

SafeNews напомня, че лекарите към този момент имат опция да предписват електронни предписания през мобилното приложение eRx даже и да няма интернет връзка, оповестиха от пресцентъра на „ Информационно обслужване “.
Новата функционалност облекчава доста медицинските лица и пациентите при домашни визити и незабавни случаи, изключително в мъчно наличните региони, означават от компанията. При офлайн режим електронната рецепта се резервира локално на мобилното устройство на медицинския експерт и когато връзката с интернет бъде възобновена, тя се изпраща към Националната здравноинформационна система (НЗИС).

Изписаната рецепта незабавно попада в електронното здравно досие на пациента и може да бъде изпълнена от всяка една аптека, което икономисва време и разноски на лекарите и жителите. Чрез еRx лекарите могат да изпишат електронна рецепта по всяко едно време и от всяка една точка, без да е нужен достъп до компютър с медицински програмен продукт. Новата версия на мобилното приложение включва също и усъвършенствания в интерфейса, свързани с данни за пациента, предписани медикаменти и указания за банкет на предписаните лекарства.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР