От днес българският документален филм „Отново съм тук“ може да

...
От днес българският документален филм „Отново съм тук“ може да
Коментари Харесай

Филмът за Боян Петров тръгва в 12 държави

От през днешния ден българският документален филм „ Отново съм тук “ може да бъде гледан в стрийминг платформата HBO Max в 12 страни. Освен тези у нас и ползвателите на услугата в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония ще могат да съпреживеят историята на Боян Петров през очите на режисьора Поли Генчева. Във всяка страна филмът е разполагаем със съответните локализирани надписи. Стрийминг премиерата идва три месеца след формалната поява на кино лентата на огромен екран и с помощта на HBO той ще може да бъде гледан от доста по-широка и интернационална публика. У нас “Отново съм тук “ става част от специфичната селекция в платформата, отдадена на модерни български филми. „ Отново съм тук “ е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи следващия си връх.

Поли Генчева и операторът Красимир Андонов наблюдават опита на Боян да изкачи Шиша Пангма, който е връх номер 11 в неговия лист, само че се оказва и финален в кариерата на алпиниста. Именно там той изчезва и макар невижданата междудържавна избавителна акция, не е открит. Лентата демонстрира фрагменти от подготовката му и другите лица на Боян – алпинистът, зоологът, бащата, индивидът с непреклонен дух. Освен, че може да бъде гледан когато и да е в HBO Маx, филмът е наличен и в HBO OD, а до края на март има още две телевизионни предавания – на 25.03 по HBO от 14.05 часа и на 30.03 по HBO3 от 12:00 часа. Поли Генчева е продуцент, сценарист и режисьор на кино лентата и двамата с оператора Красимир Андонов наблюдават пътя на Боян Петров към заветния Еверест. Лентата е продуцирана от „ Тара Трий Пикчърс” и „ Агитпроп “.

Новата стрийминг платформа на WarnerMedia HBO Max е налична в България от седмица на и през съответните приложения за разнообразни устройства. Стрийминг платформата на HBO у нас е единствената измежду пазарите, на които компанията участва публично, със специфична селекция с български филми. Тази селекция ще продължи да бъде налична и в новата платформа, като в първите седмици на действието й някои заглавия краткотрайно няма да са налични, само че ще бъдат още веднъж в платформата напълно скоро. От HBO България допълват, че сега се договаря прибавянето на още най-малко четири български кино лентата, които ще бъдат налични за феновете на родното кино в HBO Max в края на лятото и началото на есента.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР