От днес Българският Червен кръст (БЧК) започва предоставянето на финансова

...
От днес Българският Червен кръст (БЧК) започва предоставянето на финансова
Коментари Харесай

БЧК изплаща по 940 лева на най-засегнатите от наводнението в Карловско

От през днешния ден Българският Червен кръст (БЧК) стартира даването на финансова помощ за най-пострадалите семейства от наводненията в селата в община Карлово. Това оповестиха от БЧК. Средствата ще се изплащат в клоновете на „ Български пощи “.

Заявленията за финансово подкрепяне може да се подават и в идващите дни в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово, като документите се подават от притежателите на засегнатите парцели. По 940 лева помощ ще получат 390 семейства, които до момента са подали заявление.

Средствата - 581 хиляди лева, са предоставени след искане, което БЧК насочи към Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за неотложно подкрепяне при бедствия, заради огромния мащаб на вредите в община Карлово.

БЧК ще подкрепи пет хиляди потърпевши от наводненията в община Карлово преди настъпване на зимните месеци с хигиенични пакети с препарати за разчистване и стерилизация на наводнените къщи.

Продължава и оказването на психо-социална поддръжка на потърпевшите. Ще бъдат отпечатани и осведомителни материали, планувани са и визити на екипи на БЧК в образователни заведения на територията на община Карлово за образование за подготвеност и реакция при бедствия, повреди и рецесии.

Жителите на селата пострадаха от наводнения при започване на септември 2022 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР