От днес 8 търговски площи на двата терминала на летище

...
От днес 8 търговски площи на двата терминала на летище
Коментари Харесай

Нов оператор на летище София се грижи за безмитните магазини

От през днешния ден 8 търговски площи на двата терминала на летище София към този момент се стопанисват от Dufry. Промяната е реалност, откакто компанията беше определена в интернационална процедура и по силата на контракт с аерогарата ще реализира активност в комерсиалните зони за интервал от осем години и половина.

Преобразяването на комерсиалната зона на най-голямото интернационално летище в България е част от концепцията на летищния оператор " СОФ Кънект " за възстановяване на пътническото прекарване, оповестяват от пресцентъра на летище " София ".

В идващите месеци следва построяването на изцяло нови магазини с обща повърхност от близо 2000 кв.м, които са проектирани като съвременни, комфортни и функционални зони от вида " непосредствено прекосяване " (вижте приложените изображения), в които ще се продават български и артикули на международни марки.

Търговските зони са част от програмата за цялостна промяна на летище София, в която ще бъдат вложени над 140 млн. лева в първите 5 години на концесията. Програмата включва още удвояване на потенциала на гишетата за регистрация за полет и свързаната с тях система за ръководство на багажите, двойно нарастване на пунктовете за инспекция по сигурност, релокиране на граничните инспекции, изцяло нови заведения за хранене и доста други усъвършенствания в цялата инфраструктура на летището.

" Новите търговски площи са значима част от удобството и комфорта на пасажерите. Те са част от пътническото прекарване, което ще подобрим доста, с цел да реализираме амбициозната ни цел да сме 5-звездно районно летище до 2028 година ", сподели изпълнителният шеф на аерогарата Хесус Кабайеро.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР