От днес, 4 февруари в кината тръгва най-касовият сръбски филм

...
От днес, 4 февруари в кината тръгва най-касовият сръбски филм
Коментари Харесай

Лука Гърбич за Южен вятър 2: Ускорение: Има с какво да се гордеем

От през днешния ден, 4 февруари в кината потегля най-касовият сръбски филм „ Южен вятър 2: Ускорение “. Феновете на високите скорости и екшън на международно равнище ще видят развръзката на историята на Петър Мараш (Милош Бикович), неговия най-доверен другар Бачо (Миодраг Радонич) и брат му Ненад (Лука Гърбич), които ще се изправят в преден конфликт против суровите български наркопласьори Кирил (Захари Бахаров), Чавдар (Мариан Вълев), Борис (Асен Блатечки), Ангел (Мак Маринов) и Иван (Руси Чанев).

Actualno.com показва изявление с един от основните герои на кино лентата - Лука Гърбич.

Лука Гърбич е роден на 15 декември 2000 година в Белград, където живее и работи. Първата му роля е още като дете във кино лентата „ Южен вятър ", за която получава премията за дебют на филмовия фестивал в Ниш. Започва актьорската си кариера в известния филм " Южен вятър ".

Едва на 16 години с ролята си на Ненад Мараш той притегля вниманието към себе си и придобива известност. Ролята му е решаваща за решението му да продължи образованието си в трагичното майсторство.

След „ Южен вятър ” Лука получи играе и в потвърди в сериалите „ Бисер Божане ”, „ Тайнавиновелозе ” и други. По този метод единствено за няколко години той има участия, за които мнозина могат единствено да мечтаят. Освен в киното Лука Гърбич се изявява и на сцената на Белградския трагичен спектакъл, където е стипендиант.

В първата част на кино лентата сте още дете. Как израства героя Ви и вие с него?

Много добре дефиниран въпрос. Пораснах с моя воин и това е доста добре, тъй като годините минаха, както за него, по този начин и за мен. И аз пораснах, възмъжах и играя към този момент в друга фаза на живота. Героят ми е в последната фаза на тийнейджърството и той не е в последния, а в най-интензивния интервал на порастването и мисля, че става мъж, че може да направи нещо за себе си. Мисли си, че е по-голям, в сравнение с е в действителност, само че по този начин ли е? Ще разберем във втората част на кино лентата, където ще забележим огромната смяна, тъй като не е дете, само че не и изцяло пораснал. Той е някъде по средата.



 



Има ли на какво да се научим от " неприятните момчета "?

Да, несъмнено! Винаги има какво да научим от " неприятните момчета ". Но би трябвало да се пазим от съблазнението да бъдем като тях. Сигурно ни се коства, че е елементарно да си нарушител, че е радостно - имаш хубави движимости, мощни сте, може да сте първи, най-хубави и най-големи, само че в реалност не е по този начин. Ще видите това във кино лентата - че над всекиго стои някой различен, никой не е на върха, постоянно може да бъдете сменени и сте просто една марионетка, нечия марионетка и ориста ви не е във вашите ръце. Затова не се опитвайте да сте по-големи от живота, не се опитвайте да сте повече от това, което сте в действителност. Може да се поучите от техните неточности, да се забавлявате с тях, да изпитате вълнението на този живот с тях - това е хубостта на кино лентата, не е нужно да страдате от последствията на техните дейности.



 



Какво бихте посъветвали героя си, в случай че можехте?

Бих си поговорил с моя воин дълго и бих му дала някои препоръки. Трудно е да се заключи. Героят ми стартира погрешно, визиите му за някои неща са доста неправилни Бих го посъветвал това, което е най-трудно за младите - да бъде толерантен.

Как бихте описали работата Ви с българските сътрудници?

Зная, че се чака да кажа, че всичко е било прелестно и те са били ужасно, само че това в действителност беше по този начин, даже повече. Те са доста приятни и благи хора. Станахме положителни другари. Говорихме си доста за работата ни, фотосите, за изкуството. И това е прелестно, тъй като ние снимахме по 10-12 часа на ден. Те в действителност са страхотни момчета. Беше същинско наслаждение да работим дружно. Отново бих снимал с тях, изключително откакто сме видели отличния резултат от постигнатото. Има с какво да се гордеем.

Бихте ли взели участие в българска продукция?

С наслаждение. Отворен съм за разнообразни планове - в киното, в ТВ постановки, доста бих се радвал да работим дружно и в театъра.

Кое беше най-ощетяващо за кино изкуството по време на пандемията?

Отнемането на контакта. Нашата работа е учредена на контакта със фена, когато той се отнеме изчезва връзката с изкуството - това беше огромната загуба.

Още от КИНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР