От днес, 4 август, в София е задължително носенето на

...
От днес, 4 август, в София е задължително носенето на
Коментари Харесай

От днес маските са задължителни на закрити обществени места в София

От през днешния ден, 4 август, в София е наложително носенето на защитни маски за лице в закрити публични места. Това е записано в заповед на доктор Данчо Пенчев, шеф на Столичната районна здравна ревизия. Също от през днешния ден се лимитират и свижданията в лечебните заведения.
Прочетете още
Носенето на защитни маски е наложително и в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни, административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жителите, транспортните средства за публичен транспорт, железопътни гари, автогари, летище София, метростанции.

По отношение на огромните търговски обекти, вид мол, през вчерашния ден от здравното министерство прецизираха, че жителите следва да носят защитни маски за лице при посещаване на обособените търговски обекти в границите на мола, само че не и в общите елементи.

Изключение за носене на маска се позволява за деца до 6-годишна възраст, както и за личния състав и клиентите в заведенията за хранене и развлечения, спортуващите на закрито, участниците в конгресно-конферентни мероприятия, брифинги, конференции и семинари - по време на изявление, и при съблюдаване на физическа отдалеченост от метър и половина от останалите участници. Без защитна маска ще може да се обслужват клиенти, в случай че има механични загради от стъкло или различен транспарантен материал, допускащ влажно разчистване и стерилизация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР