От днес (24 октомври) е пуснато движението по изцяло новия

...
От днес (24 октомври) е пуснато движението по изцяло новия
Коментари Харесай

Пуснато е движението по изцяло новия и много важен за трафика пробив на бул. „Филип Кутев“ в София

От през днешния ден (24 октомври) е пуснато придвижването по напълно новия пробив на бул. „ Филип Кутев “ от „ Симеоновско шосе “ до ул. „ Сребърна “. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Започнахме построяването на напълно новия шестлентов бул. през април. Той е с дължина 1.2 км облекчава трафика в една от най-натоварените елементи на града, сподели столичната кметица. Заедно с сектора, който изградихме предходната година и в този момент разширяваме до бул. „ Черни връх “, булевардът е напълно нов, с дължина близо 2,3 км “, сподели тя.

Новият пробив на „ Филип Кутев “ е с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея с ширина два метра, с необятни тротоари, налична среда и напълно актуализирани подземни мрежи. Изградено е ново лед осветяване, посадени са към 200 нови дървета. Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. „ Г. М. Димитров “, където също е построена нова подземна инфраструктура.

Стената към столичната зоологическа градина е изрисувана с нейните жители, което припомня за зоопарка наоколо.

Бул. “Филип Кутев “ е значим стратегически за града обект, част от третия градски кръг. По думите на кметицата Фандъкова вътрешният градски кръг облекчава придвижването в цялата централна градска част.

Тя обърна внимание, че се трансформира организацията на придвижването по бул. „ Филип Кутев “ при кръстовището с бул. „ Г. М. Димитров “. Предимство се дава на придвижването по бул. „ Филип Кутев “.

Предстои до края на годината да бъде пусната и нова автобусна линия №288, която ще свърза „ Гео Милев “ с бул. „ Черни връх “ и ще се движи по бус лентите на новия бул.. Осигурява се и връзка с довеждащия превоз, който минава през кв. “Малинова котловина “.

Продължава работа по построяването на пробива на бул. “Тодор Каблешков “. Следващото лято ще е готово и разширението на южното платно на бул. “Филип Кутев “. На финала е реконструкцията на ул. „ Кукуш “ в регион „ Илинден “. Пуснато е придвижването по бул. „ Ломско шосе “, следва да стартира построяването на моста на „ Бакърена фабрика “, чака се разрешението за градеж за пробив на бул. „ Рожен “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР