От днес, 22 март, започва изпълнението на програмата Моето зелено

...
От днес, 22 март, започва изпълнението на програмата Моето зелено
Коментари Харесай

Ще бъдат засадени над 4000 дървета по време на инициативата „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“

От през днешния ден, 22 март, стартира осъществяването на програмата „ Моето зелено учебно заведение, моята зелена детска градина “, в която тази година се включват към 50 столични учебни заведения и детски градини. Програмата се извършва по самодейност на кмета на София Йорданка Фандъкова за шеста поредна година. Това сподели заместник-кметът по екология Десислава Билева. Тя се включи в засаждането на дървета през днешния ден в едно от столичните учебни заведения.

В 81 приблизително учебно заведение „ Виктор Юго “ учениците от VIII и Х клас засадиха 5 дървета от типа явор.

" По тази стратегия ще засадим над 600 широколистни дървета ", сподели Десислава Билева.



Важно е, че децата вземат участие интензивно в процеса на засаждане. Те са въодушевени и това възпитава у тях предпочитание да се грижат за природата и по-късно да я пазят. Ученици споделят, че когато засаждаме дърво ние се грижим за нашата планета.

Столична община всяка година работи за обогатяването на зеленината на София.

Засаждаме повече дървета, като тази година ще бъдат посадени над 4000 дървета в тротоари по улици и булеварди, паркове и градини, междублокови пространства и зелени площи.



Продължава и самодейността за залесяване „ Новата гора “ на София. Развива се гората засадена преди няколко години около сметището „ Суходол “, а предходната година стартира засаждането на нова гора край с. Негован с 86 000 фиданки.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР