От днес, 14 февруари, атласът на недвижимото културно наследство на

...
От днес, 14 февруари, атласът на недвижимото културно наследство на
Коментари Харесай

Атласът на недвижимото културно наследство на България вече е достъпен онлайн

От през днешния ден, 14 февруари, атласът на недвижимото културно завещание на България е наличен онлайн на интернет страницата на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН). Това оповестиха от НИНКН.

Действащата бета версия, налична на адрес , обгръща всички обекти от листата на международното културно завещание и от регистъра на археологическите резервати, както и сред 10 и 15% от паметниците на културата, за които са избрани граници и наставления за запазване съгласно условията на Закона за културното завещание.

От НИНКН показват, че в базата данни са въведени и част от останалите обекти, само че единствено с техните координати и информация за статуса им. С червен силует са точките, в които се намират обекти от недвижимото културно завещание. Пещерите имат характерен статут и са маркирани със сив силует.

Дигиталната карта е основана от екип на НИНКН и през идващите месеци ще продължи допълнението ѝ с единични и групови обекти и територии. Тя е един от ефикасните принадлежности за необятен достъп до информация, следене на трендове и запазване на недвижимото културно завещание, от който могат да се възползват жителите, локалните и държавните институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР