От днес (13 май) до 18 ч в събота (15

...
От днес (13 май) до 18 ч в събота (15
Коментари Харесай

Първото класиране за детските градини се отлага с няколко дни

От през днешния ден (13 май) до 18 ч в събота (15 май) ще бъде отворена за обзор на декларираните данни за всички родители. Това оповестиха от Столична община, по този начин първото класиране за детските градини се отсрочва с няколко дни, поради непопълнени данни в системата от родителите.
При инспекция на декларираните от родителите критерии за класиране в детска ясла, детска градина и подготвителни групи в учебните заведения, специалисти от дирекции „ Информационни технологии “ и „ Образование “ откриха, че в част от профилите липсва деклариран или доказан адрес, който да се употребява за класирането. Критерият „ уседналост “ беше въведен за пръв път с решение на Столичен общински съвет през тази година и всеки родител има право да съобщи както своите сегашен и непрекъснат адрес, по този начин и този на детето. След това той има опция да избере този адрес, който носи максимален брой точки за съответната детска градина/ясла, за която кандидатства. Липсата на този аршин при част от децата би довел до повърхностен сбор точки за класиране. С цел всяко дете да получи правилния брой точки по всички общи критерии, родителите имат опция да прегледат профила и при потребност да добавят изчезналото заявяване на адрес.
 2339 деца към този момент са регистрирани в електронната система за банкет в ясла и детска градина в Бургас 2339 деца към този момент са регистрирани в електронната система за банкет в ясла и детска градина в Бургас
Точно в 08.00 часа през днешния ден, започва приемът в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към учебните заведения в Бургас. До момента /1...
В помощ на родителите е създаден маркер в профила на детето, описващ изчезналите критерии за повече изясненост. Той ще се появява под името на детето единствено в случаи на изчезнал Общ аршин.
Молим всички родители, които са подали кандидатури за банкет в детска градина, ясла или подготвителна група в учебно заведение, да създадат обзор на профила до 18 ч на 15 май (петък). В случай, че детето посещава детска градина/ ясла, този обзор на профила не е нужен, приканват от общината.
При въпроси всеки родител може да се свърже с специалисти от дирекция “Образование ” на телефони - 02 9433183; 02 8468458; 02 9810744, които ще бъдат разполагаем от 9 до 17.30 ч всеки ден, в това число и в събота, 15 май.
Класирането ще се организира на 17.05.2021 година от 17 ч. под цивилен надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР