От днес - 12-ти до 31-ви март 2024 г. Арт

...
От днес - 12-ти до 31-ви март 2024 г. Арт
Коментари Харесай

Стилияна Узунова представя изложбата Пристан във Варна

От през днешния ден - 12-ти до 31-ви март 2024 година Арт Галерия Le Papillon - Варна e самобитен " Пристан “ за последните произведения, основани и селектирани за едноименната галерия на надарената и вдъхновяващо енергична Стилияна Узунова. Откровена, търсеща, експериментираща, вълнуваща, с достоверен почерк, многослойност и многоплановост на размислите й във форма и цвят, Стилияна ни дава опция за странствуване над нещатаq, и във времето. Творбите й възвисяват и придвижват и мисълта, и погледа над злободневното, над пространствата, където можем да намерим своя нравствен кей. В тази експозиция нейното прочувствено " пътешестване “ ни стопира там, където има " Надежда “, " Само за минутка “, " При нашите следобеди “ " Да си осезаем концепция “ и " Така нататък “. Самите имена на картините й основават същото чувство като комплицираните сюжети на художничката. Там историите се развиват на разнообразни плоскости, като в паралелни светове, където тънките влакна и символни фигури вършат връзката сред тях енигматична и разгръщаща се като лабиринт.

В живописта си Стилияна е същинска и смела и не рисува, тъй като би желала да се хареса на едни или други ценители, а тъй като е свободна и откровена. Картините й съхраняват персонално прекарване, обръщение, смисъл и извират от подсъзнанието, богато на страсти, очаквания, знаци. Фигурите в нейните картини са метафора на мислите, стремежите, разочарованията, слабостите. Сандъците, камъните, багажът, шатрите, са избавителни куки, знак на нейното минало и бъдеще. А множеството усукани, снадени и преплетени линии са метафора на човешките усеща и свързаността на всичко в света. Историите са като сънувани разкази, които съхраняват с деликатност и топлина мемоари за персонални прекарвания, фрагменти от познати подиуми, звуци, аромати и светлини.

Стилияна Узунова произлиза от семейство на художници, а самата тя е приключила Художествената гимназия и Националната художествена академия в София със компетентност " Книга и печатна графика " при проф. Владислав Паскалев. Освен като актуален художник тя е позната, като почитан художник-гримьор от тв формата " Като две капки вода ". Отличена е с доста награди в България и чужбина. До момента има осем независими изложения. Участва и в доста общи експозиции и планове.

Откриването на изложбата е през днешния ден - 12.03.2024 /вторник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на Арт Галерия Lе Papillon. Експозицията може да бъде забелязана от 12-ти до 31-ви март 2024 година в изложбената зала на галерията във Варна, ул. " Драгоман “ 12, а също и да бъде прегледана на уеб страницата artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР