От днес, 12 април, със затоплянето на времето започват първите

...
От днес, 12 април, със затоплянето на времето започват първите
Коментари Харесай

Започва пръскането срещу кърлежи в София

От през днешния ден, 12 април, със стоплянето на времето стартират първите обработки на зелените площи против кърлежи.
Направена е организация и компаниите, ангажирани с активността, ще правят обработки на зелените площи, като третирането би трябвало да се извършва единствено при изсъхнало време, прецизира БГНЕС.
 Стартират акции за напръскване против кърлежи Стартират акции за напръскване против кърлежи
От на следващия ден, 12-ти април, със стопляне на времето стартират първите обработки на зелените площи против кърлежи. Направена е организация...
В понеделник сутринта ще се работи на зелените площи в Южен парк – втора и трета част, градина „ Славейкови дъбове “, градина „ Папа Йоан Павел Втори “ и други Ще се обработват и зелени площи около транспортни обекти като Южната дъга на Околовръстен път, бул. „ Сливница “, бул. „ Опълченска “ и други Обработките се правят рано заран до 10.00 часа при удобни климатични условия.
Специализираният надзор се реализира от специалисти на Столичната РЗИ. Дейностите се управляват и от дирекция „ Зелена система “ и районните администрации.
Обработените терени би трябвало да се означат от компаниите реализатори с табели за типа обработка – потребления препарат, карантинен интервал, компанията реализатор.
График за осъществяване на обработките се разгласява на интернет страницата на Столична община и в районните администрации.
 Кърлежите и пролетта. Разпознаването на признаците на лаймската болест ще избави живота ви Кърлежите и пролетта. Разпознаването на признаците на лаймската болест ще избави живота ви
С приближаването на пролетта с изключение на свежи цветя, дълги топли дни и слънчеви утрини към нас се задава и заплаха – кърлежът –...
Гражданите могат да подават сигнали към районните администрации. При определяне на нужда ще се маркират рискови места и ще се подават за спомагателни третирания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР