От днес, 10 декември, се възстановяват обичайните маршрути на трамваи

...
От днес, 10 декември, се възстановяват обичайните маршрути на трамваи
Коментари Харесай

София: От днес трамваи с номера 6 и 7 отново ще возят пътници до южните квартали

От през днешния ден, 10 декември, се възвръщат нормалните направления на трамваи с номера 6 и 7 в трасето от бул. "Македония " до последните им спирки - надлежно в кв. "Иван Вазов " и кв. "Манастирски ливади - запад ", оповестиха от Столичната община.

Наред с това, заради осъществяване на ремонтни действия по трамвайното трасе в част от кръстовището на бул. "Македония " и бул. "Христо Ботев ", от през днешния ден до края на февруари се прекратява прекосяването на трамваи с номера 4, 7, 8 и 10 по бул. "Христо Ботев ", като същите ще бъдат пренасочвани от бул. "Македония " към бул. "Мария Луиза ".

Промените в придвижването на трамваите е обвързвано с реализацията на плана за реорганизация и рационализация на трамвайното трасе от ухо "Съдебна палата " до ухо "Княжево ". От през днешния ден ремонтните действия ще обзет извънредно натоварения северен релсов възел от кръстовището на бул. "Македония " и бул. "Христо Ботев ", което постанова краткотрайното прекратяване на прекосяването през него и пренасочването на трамваите към бул. "Мария Луиза ".

Преминаването на коли по бул. "Христо Ботев " няма да бъде прекратено. В рамките на кръстовището с бул. "Македония " то ще се реализира в двете посоки - в източното платно на бул. "Христо Ботев ".

Подробна информация за краткотрайните направления на трамваи с номера 1, 4, 5, 6, 7, 8 и 10 може да бъде открита на уеб страницата на Центъра за градска подвижност - https://www.sofiatraffic.bg/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР