От днес, 1 януари, линията на бедност в страната се

...
От днес, 1 януари, линията на бедност в страната се
Коментари Харесай

За 2023 г. линията на бедност ще е 504 лв.

От през днешния ден, 1 януари, линията на беднотия в страната се покачва от 413 лева на 504 лева Увеличението е с 22 % или с 91 лв.. 

Решението беше взето от правителството в края на септември, като беше маркирано, че това е най-големият растеж на линията на беднотия за последните 10 години. 

С промени в Закона за обществено подкрепяне през декември обществените помощи бяха обвързани с формалната линия на беднотия. Досега техният размер се определяше на база на обезпечения най-малък приход, напомнят Novini.bg. От Министерството на труда и обществената политика (МТСП) пресмятат, че поддръжка за 670 000 хора с трайни увреждания ще бъде увеличена. 

От ведомството уведомяват, че месечната финансова поддръжка се изплаща от Агенцията за обществено подкрепяне според Закона за хората с увреждания. Новият по-висок размер на помощите за месец януари 2023 година ще бъде изплатен през февруари. През януари хората ще получат месечна финансова поддръжка за декември 2022 година, която ще е в досегашния си размер.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР