От днес (1 февруари) децата до 14 ненавършени години вече

...
От днес (1 февруари) децата до 14 ненавършени години вече
Коментари Харесай

От днес децата до 14 ненавършени години вече пътуват с безплатни карти за градския транспорт

От през днешния ден (1 февруари) децата до 14 ненавършени години към този момент пътуват с безвъзмездни карти за градския превоз в София , припомниха Центърът за градска подвижност (ЦГМ).

Учениците над 14 години, студентите и докторантите, на които им следва да заредят карти за публичния превоз от 1 февруари, ще зареждат картите си по старите цени , одобрени с решение на Столичния общински съвет. Причината е, че на 1 февруари изтича срокът на Постановлението на Министерския съвет от началото на 2023 година, с което беше дадена спомагателна отстъпка на цените на транспортните им документи. В резултат на това решение учениците и студентите от февруари 2023 година до момента пътуват с годишни карти за 180 лева в цялата мрежа, а едномесечната карта беше с цена от 15 лв..

 

От през днешния ден учениците, навършили 14 години, и студентите към този момент могат да вземат на касите на ЦГМ годишна карта на остарялата цена от 200 лв. . Месечната карта за всички линии е 20 лева, а цената за една линия (наземен превоз или метро) е 9 лв.. Картата за докторантите е 35 лева за цялата мрежа на месец и 16 лева з а една линия на месец. Зареждането на транспортните документи може да стане и през уебпортала на ЦГМ.

В 11:00 ч. на касата на ЦГМ на НДК при входа за метрото ще се състои проява за зареждане на безвъзмездни карти на деца до 14-годишна възраст. Ще участва Пламен Църноречки, шеф на дирекция " Продажби, маркетинг и стопанска активност ", осведомят от ЦГМ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР