От днес – 1 август, стартира Световната седмица на кърменето,

...
От днес – 1 август, стартира Световната седмица на кърменето,
Коментари Харесай

Започва Световната седмица на кърменето 2022

От през днешния ден – 1 август, започва Световната седмица на кърменето, която се организира в България за деветнадесета поредна година.

Дните, отдадени на едно от най-естествените и красиви неща в виталния ни цикъл ще продължат от 1 до 7 август. За 30-ти път Световния алианс за поддръжка на кърменето (The World Alliance for Breastfeeding Action - WABA) провежда през тази година световната акция, която има за цел да осведоми и да ангажира обществото и основните участници, да инициира и да предизвиква дейности в поддръжка на кърменето.



Мотото на Седмицата тази година е „ Да се застъпим за кърменето – образование и поддръжка “, като задачата е да се систематизира опитът на поколенията, да се почерпи най-хубавото от него и да се пренесат положителните практики и в бъдеще, да се дадат пълноценни и съответни упътвания на майките, с които да обезпечат най-хубавата грижа за своето дете по време на бременността и към раждането.



Кърменето постоянно е било тематика, която е повдигала съществени въпроси, засягащи освен здравето и благотворното му влияние върху развиването на бебето, само че и такива, които напоследък получиха изключително настоящ темперамент по целия свят, каквато е тематиката за кърменето на публично място.

Каквото и да си приказваме за кърменето, истината е, че то е най-естествената, красива и свята връзка сред майката и детето. Кърменето е оня надълбоко съкровен и заветен акт на прикосновение, осветлен от естеството на природата и осъществяващ най-съкровеното единство сред две души – майчината и тази на нейната рожба.

В България Национална асоциация „ Подкрепа за кърмене “ (НАПК) е една от главните организации, отбелязващи Световната седмица на кърменето. Програмата от събития на НАПК за тазгодишната акция, можете да намерите



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР