От днес, 1 август носенето на предпазна маска в закрити

...
От днес, 1 август носенето на предпазна маска в закрити
Коментари Харесай

Маските в магазина, мола и автобуса задължителни от днес във Варна

От през днешния ден, 1 август носенето на защитна маска в закрити места, налични за прилагане или предопределени за публично прилагане във Варна, става наложително.

В това число влизат лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, търговски обекти, кина, театри, транспортни средства за транспорт на пасажери, гари, автогари, летища, административни институции и други.

От през днешния ден влизат в действие и спомагателните по-строги ограничения против разпространяването на COVID-19 във Варна.

Изключение за носене на маска се позволява за личен състав и клиенти в заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения. Ограничението не важи и за спортуващите на закрито, както и за участниците в семинари и конференции по време на изявление. Без маска могат да се движат и деца до 6-годишна възраст.

При всеобщи мероприятия уредниците са длъжни да обезпечат спазването на отдалеченост от 1.5 м сред обособените лица. Това значи, че концерти и други прояви ще се случат с разводнен брой места.

Свижданията в здравните заведения са лимитирани . При престой на пациент над 5 дни са по преценка на лекуващия доктор.

Остават условията за отдалеченост сред служащи и чиновници във компании, предприятия и институции. Осигуряването на дизенфикционни средства и опция за отдалечена работа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР