От днес, 07.02.2019 г., работодателите могат да подават документи в

...
От днес, 07.02.2019 г., работодателите могат да подават документи в
Коментари Харесай

Бюрата по труда започват прием на документи по програми за заетост и обучение

От през днешния ден, 07.02.2019 година, работодателите могат да подават документи в бюрата по труда в страната за включване в насърчителни ограничения за претовареност и образование по член 50, алинея 3 от Правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта (ППЗНЗ). Свободен финансов запас има и по Програмата за образование и претовареност на дълготрайно безработни лица.

Работодателите могат да аплайват за държавно финансиране при откриване на работни места за безработни от уязвимите групи на пазара на труда - младежи до 29 години, хора с трайни увреждания, дълготрайно безработни лица, майки с деца до 5 години, безработни без подготовка и други.

И тази година стратегиите и ограниченията оферират разнообразни благоприятни условия със средства от държавния бюджет да се обезпечи претовареност на цялостно или ненапълно работно време, за стажуване, чиракуване или образование, за зелени работни места и други Продължителността по обособените преференции варира от 3 до 24 месеца. Размерът на дотацията по всяка от тях също е друг, в сходство с Националния проект за деяние по заетостта през 2019 година

Съветите за съдействие към бюрата по труда ще прегледат и оценят подадените поръчки от работодателите до 20.02.2019 година и ще одобрят работните места, които могат да се субсидират в границите на наличния свободен финансов запас.
Извън горепосочения период, работодателите могат да аплайват и за други преференции (финансови средства), които се осъществят по реда на чл.50, алинея 4 от ППЗНЗ (без процедура).

Повече информация може да бъде получена в бюрата по труда в страната, както и на страницата на Агенцията по заетостта в графа „ Обяви за финансиране по райони ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР