От днес, 05 юли 2023 г. продължава онлайн приемът на

...
От днес, 05 юли 2023 г. продължава онлайн приемът на
Коментари Харесай

Продължава онлайн приемът на документи за кандидатстване за 15 специалности в МУ – Варна

От през днешния ден, 05 юли 2023 година продължава онлайн приемът на документи за кандидатстване за направление „ Военна здравна сестра “ и за специалностите „ Здравен мениджмънт “ и „ Управление на здравните грижи “ (ОКС „ бакалавър " ), „ Логопедия “, „ Кинезитерапия “, „ Биомедицинска техника и технологии “, „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “ (за образование във Варна и филиалите в Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите от Медицинския лицей – „ Медицински лаборант “, „ Помощник-фармацевт “, „ Инспектор по публично здраве “, „ Медицински оптик “, „ Рехабилитатор “, „ Рентгенов лаборант “ и „ Медицински козметик “. Крайният период за подаване на документи е 11 юли 2023 година в това число. Това оповестяват от висшето образователно заведение.

Необходимите документи за кандидатстване можете да видите . Всички кандидат-студенти наложително би трябвало да подадат документи за кандидатстване в посочените периоди, в това число и тези, които са удовлетворени от оценката си от предварителния изпит по биология и няма да се явяват на постоянния изпит на 14 юли 2023 година

 е комфортна опция, от която претендентите могат да се възползват 24 часа в денонощието. Подробни указания за онлайн регистрация можете да видите . Кандидатите могат да заплатят необходимите  чрез системата за електронни заплащания ePay или посредством Easy pay. Важно е да знаете, че Медицински университет – Варна не работи с представители и бюра за банкет на кандидатстудентски документи – както във Варна, по този начин и в останалите градове в страната.

В тези периоди се одобряват и документите на претендентите за образование против възнаграждение (платено обучение), за специалностите, за които е оповестена такава алтернатива в системата за онлайн банкет. Допълнителна опция за прибавяне на такова предпочитание и изключителни дати за изпити няма да бъдат обявявани.

Таксите за образование на новоприетите студенти за образователната 2023/2024 година може да видите .

Тестът по биология за направление „ Военна здравна сестра “ и специалностите от Медицинския лицей, както и за „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “ и „ Кинезитерапия “ ще се организира на 14 юли. За специалността „ Управление на здравните грижи “ (ОКС „ бакалавър " ) изпитите са надлежно: писмен – 17 юли, вербален – 21 юли. Специалностите „ Логопедия “, „ Здравен мениджмънт “ (ОКС „ бакалавър " ), „ Медицински оптик “ и „ Биомедицинска техника и технологии “ са без приемен изпит.

Информация за кандидат-студентите, които ще се явяват на изпити в МУ-Варна: резултатът от Вашата регистрация ще разберете при наново влизане в системата за онлайн банкет, както и като известие на Вашия и-мейл адрес. Ако статусът Ви е „ Документите Ви са утвърдени “, очаквайте във Вашия профил, в деня преди съответния изпит, активирането на нов бутон „ Изпитни зали “. След натискането бутона ще видите в коя постройка и в коя зала би трябвало да се явите на изпита. От бутона „ Печат на документ за явяване на изпит “ в профила Ви ще можете да свалите на Вашето устройство или непосредствено да разпечатате документa за явяване на изпита, който би трябвало да носите в деня на провеждането му.

Информация за кандидат-студентите, които няма да се явяват на изпити (за специалностите, за които не се изисква полагането на изпит или които са удовлетворени от оценките си от предварителните изпити и няма да се явяват на постоянните такива): резултатът от Вашата регистрация ще разберете при наново влизане в системата за онлайн банкет, както и като известие на Вашия и-мейл адрес. Ако статусът Ви е „ Документите Ви са утвърдени “, разпечатайте от персоналния си профил Вашия спортен картон (от бутона „ Печат на картона “). Подпишете го, сканирайте го или го снимайте и го изпратете на e-mail:  в посочените периоди за кандидатстване. В противоположен случай не участвате в класирането, заради несъблюдение на изискванията за кандидатстване.

Кандидат-студенти, които са се явявали на постоянните изпити по биология и химия на 29 юни, също ще могат да аплайват за посочените нагоре специалности. Те ще могат да подават документи за присъединяване в идния изпит по биология (на 14 юли) в интервала от 5 до 11 юли 2023 година, като заплащат такса за явяване на изпит в размер на 50 лева Ще могат също да заявят предпочитание за присъединяване в класиране по документи за специалностите „ Здравен мениджмънт “ (ОКС „ бакалавър “), „ Логопедия “, „ Медицински оптик “ и „ Биомедицинска техника и технологии “, за които се заплаща такса за кандидатстване в размер на 50 лева за всяка определена компетентност. Профилът на тези претенденти е автоматизирано заключен и те няма да могат да прибавят нови специалности и изпити в системата за онлайн банкет. За да вземат участие в подаването на документи е належащо да заплатят дължимите кандидатстудентски такси, след което да изпратят платежния документ на и-мейл  (като фотография или сканиран образ). И-мейлът би трябвало да бъде изпратен от електронната поща, с която претендентите са създали своята регистрация. В текста на писмото би трябвало да бъдат разказани кои специалности и в какъв ред да бъдат добавени (желанията се номерират по следния метод: с номер 1 – първо, най-силно предпочитание, 2 – второ предпочитание и така нататък, настрана за всяка група специалности). Необходимо е претендентът да посочи дали това са стремежи за „ държавна поръчка “ и/или за „ платено образование “. След нанасяне на допълненията за новите специалности (от Комисията по банкет на документи на МУ-Варна), претендентите ще получат утвърдителен и-мейл, а профилът им ще бъде обновен. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР