От днес – 28-ми май, в 10 ч. стартира електронната

...
От днес – 28-ми май, в 10 ч. стартира електронната
Коментари Харесай

Днес тартира електронният прием за първокласници във Варна

 От през днешния ден – 28-ми май, в 10 ч. започва електронната система за банкет в първи клас в общинските учебни заведения на територията на Варна, напомня Varna24.bg .

През образователната 2019/2020 година са обезпечени 3050 места в 37 учебни заведения, като е обезпечена целодневна организация на образование, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “. Системата ще бъде отворена до 23,59 ч. на 01.06.2019г. Родители, които нямат обезпечен достъп до интернет, могат да подадат документи на място в мечтаното учебно заведение. 

Изключително значимо е да не бъдат допускани грешки при попълване на заявките, изключително в частта за спомагателни критерии, които се потвърждават при записване със съответните документи. Не по-малко значимо е родителите да употребяват дадената опция за изтъкване на 10 мечтани учебни заведения при пускане на приема. Ако системата не разпознава детето или настоящата му адресна регистрация, родителите е належащо да се явят в Община Варна, стая 1104, като носят документ за идентичност и копие на  документа, удостоверяващ настоящата адресна регистрация на детето.

Резултатите от класирането ще бъде оповестени до 17 ч. на 5-ти юни. Записването на признатите деца ще става на място в съответното учебно заведение в дните 6-ти и 7-ми юни. Ако малчуганът не бъде записан в период, той губи мястото си, напомнят от дирекция " Образование и юношески действия “. 

Правилата и графикът на дейностите по приема са оповестени в електронната платформа за банкет в първи клас, поместен на уеб страницата на Община Варна https://school.is-vn.bg/.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР