От днес – 12-ти март, до 17-ти април граждани и

...
От днес – 12-ти март, до 17-ти април граждани и
Коментари Харесай

Започва записването за Варненския карнавал 


От през днешния ден – 12-ти март, до 17-ти април жители и организации могат да подават документи за присъединяване в четвъртото издание на възродения „Празник на маската, маскарадния и театралния костюм и националната носия – Варненския карнавал“, който тази година ще се организира на 28-ми април. Организатори на събитието са дирекциите „ Култура и духовно развиване “ и „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Събитието ще стартира в 13:00 ч. на пл. „ Независимост ”, с показване на маски и костюми от сформира и самостоятелни реализатори. Около 15:00 ч. карнавалното шествие, водено от представителния духов оркестър на Военноморски сили, ще премине по пешеходната зона на бул. „ Княз Борис I ” до входа на Морската градина. Там, към 16:00 ч., гостуващи кукерски групи от цялата страна ще изпълнят присъщи ритуали от празничната маскарадна обредност. От 17:00 ч. ще стартира концерт, с присъединяване на група „ Обратен резултат ”. Фолклорен отбор „ Варна ” по традиция ще поведе празничното маскарадно хоро. След това ще бъдат наградени спечелилите във всичките 10 категории от конкурсната стратегия. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България ще бъде част от съпътстващата стратегия на Варненския карнавал от 10:00 ч. до 19:00 ч. на пл. „ Антон Новак ”.

В събитието могат да вземат участие деца и възрастни- като самостоятелни участници или групи, сборни обединения от детски градини, учебни заведения, университети, читалища, НПО-та, кукерски и сурвакарски групи и други, от страната и чужбина. В конкурсната стратегия и в карнавалното шествие са възможни маски, маскарадни костюми, карнавални дрехи, униформи, национални носии, кукерски костюми и така нататък Желаещите да се включат жители и организации могат да подават документи за присъединяване на електронен адрес: [email protected]

Заявки и условия за присъединяване в конкурсната стратегия могат да бъдат открити в атачмънта, както и да бъдат изтеглени от уеб страниците на дирекция „ Култура и духовно развиване ”: www.varnaculture.bg, и на дирекция „ Образование и юношески действия ”: www.varnanamladite.com при Община Варна, или от фейсбук групата: „Варненски карнавал“.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР