От днес – 1 октомври, извинителните бележки за учениците ставатизцяло

...
От днес – 1 октомври, извинителните бележки за учениците ставатизцяло
Коментари Харесай

Отсъствия заради болест в училище се извиняват вече само с електронна бележка

От през днешния ден – 1 октомври, извинителните бележки за учениците ставатизцяло електронни, заяви.

От началото на годината документите за неявяване по болест се издаваха по двата начина– онлайн и на хартия. От 15 септември досега електронно са издадени над 40 хилядиизвинителни бележки.

Майка на две деца – в първи и в четвърти клас, Ангелина Младенова споделя, че всичко, което улеснява родителите, е потребно.

„ Например с тези картони, които желаят за децата (в началото на всяка образователна година), има скупчване – здрави дечица стоят пред кабинетите “, припомня майката.

Родители задават въпроса дали бележката ще стане безвъзмездна, откакто към този момент не е на хартия. Промяна няма да има - бележките остават платени, тъй като са измежду услугите, които здравната каса не покрива – както е при здравното за започване на работа. Всеки доктор самичък дефинира цената.

Проверка на bTV сподели, четаксата при другите лекари е друга. В някои частни лечебни заведения бележката за опрощение на отсъствията стига и до 10 лв.. Причината за разликата в таксите е, че няма механизъм, по който да има таван на цената за здравната записка.

С бележките могат да се извиняват отсъствия и със задна дата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР