От детството ни учат, че сутрин първо трябва да оправим

...
От детството ни учат, че сутрин първо трябва да оправим
Коментари Харесай

Защо не трябва да оправяте леглото си сутрин - отговорът ще ви изненада

От детството ни учат, че заран първо би трябвало да оправим леглото си. Неоправеното легло се смята за симптом на немарливост и мързел. И въпреки че спретнато то наподобява доста добре, учените са на мнение, че не би трябвало да го оправяме заран.
Факт е, че десетки милиони прахови акари, невидими за човешкото око, живеят в завивките ни. Това може да аргументи астма и други алергии. Тези микроорганизми се хранят с дребни частици кожни кафези, след което създават алергени, които вдишваме по време на сън. И това в действителност предизвика алергии.
 Защо НЕ би трябвало да слагаме завивка на леглото Защо НЕ би трябвало да слагаме завивка на леглото
Покривката на леглото придава подреден и комфортен тип на спалнята. Но в тази ситуация зад естетиката се крие огромна заплаха. Изследванията, про...
Изследователи от университета в Кингстън настояват, че идеалното местообитание за акарите е топлото легло, а чистият въздух е отрова за тях. Топлината на завивките усилва продължителността на живота на акарите.  
За да се отървете от тях, целесъобразно е да проветрявате спалното долни дрехи на открито и да го перете най-малко един път седмично на стратегия за пране на 60 градуса. Това доста ще понижи броя на акарите и ще отстрани яйцата им. Но никога не оправяйте леглото си заран директно след ставане от сън. Това води до опазване на топлината в завивките за по-дълго време и надлежно основава идеалните условия за живот и размножаване на акарите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР