От деца, помагащи на бездомните, до двойка, която се събира

...
От деца, помагащи на бездомните, до двойка, която се събира
Коментари Харесай

10 факта, които ще възвърнат вярата ви в човечеството

От деца, помагащи на бездомните, до двойка, която се събира още веднъж след цели 60 години – предлагаме ви 10 истории, които ще стоплят и най-студените сърца.

10. Пилот на немски изтребител поема риска и отхвърля да смъкна американски бомбардировач през 1943 година, макар че може да бъде екзекутиран поради сходно непокорство. Вместо това той го ескортира до безвредно място. Пилотите се срещат през 1990 година и стават най-хубави другари.

9. Бил Гейтс даде обещание да подари 95 % от своето благосъстояние за благотворителни дела. В момента то е оценено на 81 милиарда $. От 2007 година до момента е дарил 28 милиарда и е избавил 6 млн. души с начинания, отдадени на предпазването от разнообразни болести.

8. Предсмъртното предпочитание на 11-годишно дете, болно от левкемия, е било да помогне на бездомните хора. Тъй като е било прекомерно зле, с цел да го направи самичко, то съумява да въодушеви други - те събират 20 000 консерви храна и близо 60 хиляди $.

7. Милионер и вложител от Бахрейн събира боклука и го сортира съгласно това по какъв начин би трябвало да бъде рециклиран всеки ден при изгрев слънце. Веднъж го объркват за общински служащ - набеден е, защото не е бил с униформа.

6. Merck дава гратис своите медикаменти за лекуването на онхоцеркоза - паразитно заболяване, характеризиращо се с формиране на характерни възли по кожата, увреждане на лимфните възли и очите. Известно е още с наименованието " речна слепота ". В рамките на 25 години са дарили 1 млн. медикамента в 35 страни, които не могат да си го разрешат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР