От десет международни компании, сред които и две румънски, осем

...
От десет международни компании, сред които и две румънски, осем
Коментари Харесай

Румънските компании, които се конкурират гиганти като Bosch и Continental в индустрията за микрочипове

От 10 интернационалните компании, измежду които и две румънски, осем се класираха за стратегия на стойност €500 милиона, финансирана от Националния проект за възобновяване и резистентност за развиване на микроелектронната промишленост в Румъния. С отпуснатите средства фирмите ще развиват промишлеността с микрочипове в северната ни съседка, заяви Ziarul Financiar.

Сред фирмите в листата са Continental, която ще получи €101 милиона за научноизследователска и развойна активност (R&D) и €40 милиона за вложения, нужни за реализиране на първото индустриално приложение.

Bosch ще получи €36 милиона за научноизследователска и развойна активност и €1,3 милиона за индустриални приложения.

В листата е NXP Semiconductors Румъния с план за научноизследователска и развойна активност на стойност €86 милиона, включващ университетите в Букурещ, Клуж, Крайова и Брашов.
 Daimler Truck вижда облекчение на рецесията с чипове
Най-големият производител на камиони вижда облекчение на рецесията с чипове

След месеци спирания и дефицит на съставни елементи

Развитието на румънската промишленост за микрочипове зависи от присъединяване на локалните компании, университети и проучвателен институти.

Сред румънските компании в листата се подреждат Bluespace Technology, която кандидатства за €11 милиона, нужни за построяването на фабрика за микрочипове в партньорство с Universitatea Dunarea de Jos в Галац.

Microelectronica - компания, която по време на комунистическия режим е взела участие в нововъзникващата микроелектроника в страната (и демонтирана след това), кандидатства за създаване на план с няколко проучвателен института, работещи в клъстера по физика в Мъгуреле.
 Skoda Auto ще създава високоволтови кабелни снопове в Румъния
Skoda реалокира част от производството си в прилежаща на България страна

Заради войната в Украйна
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР