От ден първи на пандемията мерките са хаотични и непоследователни.

...
От ден първи на пандемията мерките са хаотични и непоследователни.
Коментари Харесай

БСП обявиха: Даваме по 6500 лева за второ и трето дете. Вдигаме пенсиите с

От ден първи на пандемията ограниченията са безредни и непоследователни. Не са ясни както за българските жители, по този начин и за лечебните заведения и лекарите. Тази оценка за ограниченията, които подхващат ръководещите за справяне с пандемията, даде заместник-председателят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски по bTV.

За „ Тази заран “ той разяснява: „ От Българска социалистическа партия от години приказваме за проблемите в здравната ни система, само че този въпрос беше подценяван от ръководещите. По-лошото е, че беше подценяван и през летните месеци, когато всички чакаха тази втора доста по-голяма рецесия. И в този момент се оказва, че лечебните заведения нямат лекари, медицински сестри и санитари и елементарни неща, които са им нужни. Стигна се до такава степен – народни представители, мои сътрудници от „ Българска социалистическа партия за България “, да оказват помощ в лечебните заведения в Шумен и Свищов. Още в неделя трима депутати-лекари от нашата група незабавно реагираха, откакто схванаха за дефицита на медицински лица и отидоха в Ковид отделенията на тези лечебни заведения “.

За всеки българин да има безвъзмезден тест за ковид, прикани Свиленски от ефира на малкия екран.

„ През всички години Българска социалистическа партия е предлага повишение на заплатите на медицинските чиновници и повече пари за специализация и подготовка на лекарите. Преди да има Ковид рецесия ние предложихме здравна сестра да е предпазена специалност. Сега го оферират и ръководещите. Всичко това е, с цел да не напущат българските лекари страната и да лекуват други европейски жители, а да останат в България “, сподели още социалистът за предложенията на Българска социалистическа партия за здравната система.

На въпрос на водещия Антон Хекимян за какво Българска социалистическа партия не напусне Народното събрание, щом за нея той е привършен, Свиленски изясни: „ Мислили сме по този въпрос, правили сме го. Ние излязохме за един ден, в петък, когато бяха признати противоконституционни решения – депутати да вземат участие в съвещанието онлайн и приемането на Бюджета при липса на кворум. Ако Българска социалистическа партия изобщо не взе участие в пленарните съвещания, ще гледаме по какъв начин заседават по 50-60 депутата и ще си одобряват каквото желаят. Затова ние сме там – с цел да може въпреки всичко, колкото можем, да спрем неразумията, които ръководещите вършат. Направихме го предходната седмица с Кодекса на труда, когато беше вкаран законопроект, който орязваше човешки и трудови права “..

По мотив готовността на Българска социалистическа партия да влезе в коалиция за идните парламентарни избори, Георги Свиленски съобщи: „ Българска социалистическа партия постоянно е взела участие в обединения – през годините е била в „ Коалиция за България “, в „ Българска социалистическа партия лява България “. Ще търсим необятен фронт, първо в левите сили и в близки до нас партии. След това към този момент, когато българският народ се произнесе на избори, Българска социалистическа партия ще търси формула за ръководство. По-важното обаче е да кажем какво предлагаме на българските жители. Да кажем, че предлагаме по 6 500 лева за всяко второ и трето дете. Че желаеме преизчисляване на пенсиите, а не по 50 лева на всеки пенсионер. Че желаеме прогресивно подоходно облагане, с цел да се съберат повече пари в Бюджета. Направихме „ Визия за България “ за 15 години напред. За разлика от ГЕРБ, Българска социалистическа партия предлага поредна политика и е подготвена за идните парламентарни избори “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР