От Демократична България все още виждат възможност да получат третия

...
От Демократична България все още виждат възможност да получат третия
Коментари Харесай

ДБ още виждат шанс да получат третия мандат, отношенията им с президента нямали общо

От " Демократична България " към момента виждат опция да получат третия мандат. Това стана ясно от думите на съпредседателя Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

Според Иванов няма връзка дали Демократична България имат разлики с президента и това дали те ще получат третия мандат. " Третият мандат не съществува в конституцията, с цел да направи президентът държавно управление по собствен облик и сходство, а с цел да има страната държавно управление ", разяснява Иванов.

Политическа партия са мандатоносител на втория мандат, тъй че тяхно право си е да си взимат решенията. Аз и преди приканих, че това, което се случва с ИК не оставя доста място да оптимизъм, че може да се откри консенсус със здрав разсъдък, само че считам, че би трябвало да оценим всички аспекти на опцията да се осъществя втория мандат и едвам тогава да се взима решение дали той да бъде осъществен или не. Просто на страната ѝ би трябвало ръководство.

Всички останали варианти - да се образува ръководство без присъединяване на Политическа партия и Демократична България или избори, биха били още по-лоши. От тази позиция моят апел е да не затваряме този прозорец.

Той още веднъж съобщи, че от Демократична България не виждат вид да поддържат мандата на ГЕРБ.

Относно тезата на ГЕРБ, че Демократична България са ключ към съставянето на държавно управление с техния мандат, Иванов разяснява: " Това повече ми наподобява на търсене на оправдание и криене зад нас в сравнение с сериозен диалог, тъй като който желае да беседва за поддръжка с нас, знаят какви са нашите условия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР