От Демократична България излязоха с информация за авария във водноелектрическата

...
От Демократична България излязоха с информация за авария във водноелектрическата
Коментари Харесай

Има авария във ВЕЦ Цанков камък, правителството крие, твърдят от ДБ

От " Демократична България " излязоха с информация за повреда във водноелектрическата централа " Цанков камък ", поради което централата е спряна.

Аварията е затруднила работата и на Водноелектрическа централа " Тешел " и Водноелектрическа централа " Девин ", съобщи депутатът Йордан Иванов, съгласно който министърът на енергетиката крие информация за случая.

" Между 13-и и 15 октомври е настъпила повредата в " Цанков камък ", която е довела до прекратяване на работата на ВЕЦ-а. И до ден сегашен не работи, защото са се скъсали части от савака, които са минали през водопровода и са спрели турбината.

Ние сме обезпокоени от обстоятелството, че Министерството на енергетиката крие тази информация, няма публични известия.

Защо се прикрива тази повреда като планов ремонт. Има възбрана за всички чиновници, да мълчат и да не разкриват информация по тематиката.

На трето място – какви са вредите по " Цанков камък " и по кое време ще бъде пусната централата в употреба ", сподели Йордан Иванов.

БНР е отправило запитване до Министерството на енергетиката във връзка информация за зародила повреда във Водноелектрическа централа " Цанков камък ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР