От ДБ и ИБГНИ заявиха, че са готови преговорите да

...
От ДБ и ИБГНИ заявиха, че са готови преговорите да
Коментари Харесай

Президентът връчва мандата днес: Как реагираха партиите?

От Демократична България и ИБГНИ обявиха, че са подготвени договарянията да продължат. Посочиха, че самодейността би трябвало да пристигна от мандатоносителя " ИТН ". ГЕРБ оповестиха, че не вземат участие в този развой. Напомниха обаче, че в последните 12 години те са единствените, които са оставили Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отвън властта.

" Приятелски огън никога няма. Съжалявам, в случай че някой го възприема по този метод. Само след няколко часа президентът ще връчи мандната на този министър председател. Всъщност ние не знаме към момента кой е той. Тъй като в действителност сме извънредно доброжелателни - надяваме се най-малко в тези няколко часа, в които ни се желае поддръжката, да ни бъде казано и кои са въпреки всичко тези министри. Когато разчиташ на нечия поддръжка, по този начин си малко по-колаборативен. Надявам се през днешния ден да стане очевидци на това ", разяснява Ивайло Мирчев от " Демократична България "

" ПГ на ИБГНИ има безапелационната настройка, воля, поставя старания и прави всичко възмжно да има кабинет, какъвто хората чакат. Не предлагаме имена, не предлагаме имена, не предлагаме имена! Не желаем министри, не желаем министри, не желаем министри! Не желаем позиции, не желаем позиции, не желаем позиции!, сподели Мая Манолова - " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

" Ние сме съпротива. Не желаеме да имаме нищо общо с партиите, които договарят. Единствената сме, която в продължение на 12 години сме държали отвън властта и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи,и в никакъв случай не сме ги канили на диалози. Какво се случва сега в диалозите сред другите групи, лобита и битката им за министерски постове - нас не ни касае ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

За в този момент не е чута позицията на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Очаква се това да стане в по-късните часове.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР