От ДБ гледат на третия мандат като втори опит за

...
От ДБ гледат на третия мандат като втори опит за
Коментари Харесай

БСП разговаря с Демократична България за съставяне на правителство с третия мандат

От Демократична България гледат на третия мандат като втори опит за първи мандат

В началото на срещата в Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова разяснява, че първо ще водят диалог по политики и по програмата, на която с Демократична България са съавтори, по-късно към този момент, в случай че реализиран единодушие, ще приказват за конструкция и състав на Министерския съвет. Според левицата от "Продължаваме Промяната " (ПП) би трябвало да излъчат министър председател, оповестява.

"Мнението на Политическа партия е, че ще се произнесат по този въпрос, едвам откакто сме сигурни, че сме обезпечили единодушие по програмата, само че мисля, че в общи линии такова единодушие има, тъй че евентуално другата седмица ще пристъпим към втория стадий от диалозите ", сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия осведоми за хода на консултациите до момента и уточни, че защото "Има подобен народ " не са съавтори на програмата, са им дали опция да създадат бележки и оферти по нея. Удовлетворително е, че като основа за диалози, те утвърждават програмата, като я допълват, по наша преценка с положителни оферти, по-голямата част насочени към стопанска система, обществена политика и някои публицистични промени, разяснява тя.

Председателят на ПГ на "Демократична България " Христо Иванов изрази задоволство от метода на Българска социалистическа партия да преглеждат третия мандат като групов и да стъпят на към този момент направената стратегия. Той уточни, че гледат на третия мандат като втори опит за първи мандат.

"Ще се включим по-активно в процеса, откакто има излъчена кандидатура за министър председател от Политическа партия ", заявява Иванов.

Заместник-председателят на Народното събрание, съпредседател на "Демократична България " и ръководител на ДСБАтанас Атанасов означи, че провокациите и рецесиите, пред които е изправена България, са доста по-силни от разликите, които имат.

"Даваме си сметка за това и по тази причина сме на тази среща и на тази маса, уточни той. Подхождаме градивно и отговорно за това да бъде основано ръководство, тъй като рискът България да остане без парламент в зимните месеци е в действителност огромен, разяснява Атанасов. Този риск дава опция единствено за политическа дестабилизация, която обслужва проекта на Борисов за реституция, и ние няма да го допуснем това ", съобщи той.

След диалозите с "Демократична България " през днешния ден е планувана среща с самостоятелни депутати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР