От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезираха

...
От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезираха
Коментари Харесай

ДАЗД осъжда побоя между деца и мисли какво да прави

От Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) се самосезираха за физическо принуждение над дете от други деца в гр. София . Уведомени са шефът на Дирекция " Социално подкрепяне " - Красно село и началникът на 06 районно управление (на МВР) - Столична дирекция на вътрешните работи, осведомиха от ДАЗД.

Дирекция " Социално подкрепяне " има пълномощия да работи на терен, както с детето, жертва на принуждение, по този начин и с децата, които са го упражнили.

Възможно е да бъде призован и Координационен механизъм за принуждение с специалисти от всички способени институции - Министерство на вътрешните работи, Прокуратурата, Дирекция " Социално подкрепяне " и представител на общинската администрация, с цел да се откри най-точния метод за работа с всички забъркани в тази ситуация. Може да бъдат препоръчани и санкции за побойнците.
 Когато спре диалогът, стартира експанзията
Когато спре диалогът, стартира експанзията

Психоаналитикът доктор Огнян Димов за връзките в фамилията

От Държавната организация за протекция на детето остро осъждат и се опълчват на всевъзможен тип принуждение над деца. Последните дни бяха белязани от извънредно тежки случаи, единият, от които приключи с съдбовен край за едно дете .

Държавната организация за протекция на детето остава непримирима към всяка една обстановка, която може да е опасност за дете където и да се намира то - у дома, в учебно заведение, на което и да е публично място .

Защитата и правата на децата, тяхната опция за пълноценно развиване са ясно написани в българското законодателство, само че най-важното е всички ние като жители и експерти, в никакъв случай да не забравяме, че наша обща отговорност е да пазим децата ни, да се грижим за тях с доста обич и да не оставаме безучастни, в случай че забележим или знаем, че някъде има дете в риск.

От ДАЗД напомнят, че всеки може да подаде сигнал гратис на Националната телефона линия за деца 116 11 1, в случай че знае за принуждение над дете или, че дете се намира в неволя. На телефона работят висококвалифицирани експерти, които имат бърза връзка с Отделите за протекция на Агенцията за обществено подкрепяне и Районните ръководства на Министерство на вътрешните работи и които оказват психическа помощ гратис 24 часа в денонощието.

Водещото при всички случаи е оптималната отбрана на децата , като за задачата те могат да бъдат ориентирани към прилагане на обществени услуги, както за поддръжка, по този начин и за превъзмогване на агресивното държание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР