От данни на МВР за дейността на ведомството през цялата

...
От данни на МВР за дейността на ведомството през цялата
Коментари Харесай

МВР разкрива една от четири кражби на домове

От данни на Министерство на вътрешните работи за активността на ведомството през цялата предходна година пък се вижда, че са регистрирани 51 603 причинители на закононарушения. Общият брой на записаните закононарушения е 104 237, от които са разкрити единствено 47 373, или 45%.

Министерство на вътрешните работи се хвали с 8% по-малко регистрирани телефонни измами през предходната година спрямо 2016 година През 2017 година са разкрити 198 от тези всеобщи закононарушения или малко над 15% от записаните. Печалбата за нарушителите от тази незаконна активност е огромна - към 5 млн. лева са отнети от жители единствено за година. Наскоро вътрешният министър Валентин Радев се похвали, че е постигнало сделка върху сметките за ток да бъде записано с червен шрифт: " Ако ти желаят пари по телефона, стой, това е машинация ".

Все по този начин не в интерес на полицията и през предходната година са данните за разкритите обири. Макар да са намалели със 7%. Разкриваемостта остава все по този начин ниска като всяка година - 33%.

По-лошо е ситуацията при обирите на домове, където се разкрива единствено една от четири взломни обири. При обирите има огромно струпване от неразкрити случаи от предходни интервали.

Статистиката на ведомството демонстрира още спад в кражбите на коли с 27% по отношение на 2016 година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР