От четвъртък, 25 август, отпада задължително носене на маските в

...
От четвъртък, 25 август, отпада задължително носене на маските в
Коментари Харесай

Отпада задължителното носене на маски в градския транспорт

От четвъртък, 25 август, отпада наложително носене на маските в градския превоз в страната. Това разгласи на брифинг проф. Радка Аргирова след съвещанието на експертния Коронавирус съвет към Министерството на здравеопазването. Предстои ведомството да издаде заповед. 

Решението идва, откакто е регистриран спад на новозаразените с ковид. Актуалните данни демонстрират, че има приблизително по към 1000 нови случая дневно. А в интензивните отделения са под 50 души. 

Може да си позволим да кажем, че към този момент ние управляваме тази зараза, не върусът да ни ръководи ограниченията “, сподели Аргирова. 

Задължителното носене на маски в градския превоз бе въведено на 11 август и удължено до 25 август със заповед на министъра на опазването на здравето. На фона на затихващата здравна рецесия бе понижен и срокът на изолираност за заболели от COVID-19, както и карантината за контактните лица – хората с позитивен тест следва да се изолират за 7 дни, а за контактните лица за 5 дни.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР