От четвъртък - 20 януари, се спира плановият прием в

...
От четвъртък - 20 януари, се спира плановият прием в
Коментари Харесай

Спира плановият прием в болниците в Пловдивска област

От четвъртък - 20 януари, се стопира плановият банкет в лечебните заведения в Пловдивска област. Изключение ще се прави за онкоболни, раждания, трансплантации и рехабилитации. Това реши на днешното си съвещание Областният спешен щаб в Пловдив.

По думите на доктор Сийка Димчева, шеф на РЗИ - Пловдив, 19-те здравни заведения в региона разполагат с задоволително кревати и с личен състав, само че задачата е да се освободи кадрови запас за лекуване на коронавирус заболели. На този стадий не се постанова разкриването на спомагателни коронавирус кревати, увери тя.

Областният шеф Йордан Иванов добави, че решението не е функционалност на претъпкани лечебни заведения, а тъй като в разнообразни лечебни заведения пораждат дребни рецесии с претоварване на личния състав, които на този стадий се вземат решение с помощта на лекарската взаимност. Но е допустимо тези рецесии да се трансфорат в сериозен проблем на равнище град, акцентира Иванов.

В Пловдивска област стартира да се мери заболеваемостта и при децата. Ще се наблюдават четири групи - от 0 до 6-годишна възраст, начален стадий, прогимназиален и гимназиален стадий, изясни шефът на здравната ревизия. Решението е в осъществяване на националния проект за битка с коронавирус пандемията, добави доктор Димчева.

В пловдивските лечебни заведения са приети в болница 17 деца с Ковид на възраст от 0 до 17 години. Няма данни за проблематично протичане на инфекцията при тях, уточни доктор Димчева.

Засега няма да се отсрочват плануваните по общини мероприятия, само че те ще се организират при засилен надзор от страна на Министерство на вътрешните работи, акцентира регионалният шеф Йордан Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР