От чалга хитове до поп класики и ретро балади –

...
От чалга хитове до поп класики и ретро балади –
Коментари Харесай

Най-култовите БГ реплики от песни! От “Яката дупара” до “водка с утеха”

От чалга шлагери до поп класики и ретро балади – българската музика е колкото разнородна, толкоз и запаметяваща се. Ето някои от най-култовите БГ текстове на песни:

“Дори да бъда жива рана ”

Ранните 2000 родиха цяла поредност сърцераздирателни чалга цитати – от “дори да бъда жива рана ” (от едноименната ария на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд) до “Има ли в менюто ви водка с разтуха? ” (на Преслава). Дори и две десетилетия години по-късно, тези изречения си остават паметна част от българската поп просвета.

“Яката дупара ”

Феноменът “Гери-Никол ” нападна музикалната сцена през 2017 година и бързо се трансформира в източник на непреходни реплики като “ела и си вземи ” и “напрао’ ги умъртвявам, църкам ”. Най-запомнящият се откъс на певицата? Екзистенциалният въпрос “Яката дупара, кой ще я бара? ”!

Виж още: Да смениш джендъра: Звездите, за които полът е просто заблуда! Азис, Кристиан Костов и още

“Кучето у нас е зло... ”

“...а синджира му китайски! ” Малко са тези от нас, които не са крещяли – пардон, пели, тези думи в чалготеката през 2016. С над 35 милиона гледания в Youtube, “Пей сърце ” на Галена и Цветелина Янева е една от най-успешните чалга песни от последното десетилетие. Задминава я единствено “Хабиби ” на Азис (със 110 милиона кликания), чиито текст е не по-малко паметен. 

“Кен лий ”

През 2009 Валентина Хасан стана известна с осъществяването си на шлагера на Марая Кери “Without You ” (или, както тя го назова – “Кен лий ”!). Не сме сигурни на какъв език тъкмо бе кавърът на Валентина, само че все пак бяхме научили текста наизуст – което, като се замислиш, си е впечатляващо. Неуспешният опит на българката да се оправи с британския се прочу дотолкоз, че даже самата Марая разяснява осъществяването ѝ в ефира на американско шоу.

Виж още: Едни от най-големите български музикални пробиви

“Ближи си сладоледа ”

За край, няма по какъв начин да не споменем и няколко ретро музикални шлагера: въпреки да принадлежат на песни, основани преди доста от нас даже да бъдат родени, изречения като “ближи си сладоледа ”, “луди жаби ” и “казано почтено, всичко ми е наред ” си остават класики!

Изображение: https://www.instagram.com/gerynikol/, https://www.instagram.com/preslava_official/, https://www.instagram.com/azis_online_new/ 

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР