От "Булгаргаз" признаха, че са продавали природен газ, след днешните

...
От "Булгаргаз" признаха, че са продавали природен газ, след днешните
Коментари Харесай

Булгаргаз: Установихме, че наистина сме продавали природен газ

От "Булгаргаз " признаха, че са продавали природен газ, след днешните изказвания на някогашния министър председател Бойко Борисов и водача на АБВ Румен Петков.

В писмо до "По света и у нас " от   "Булгаргаз " декларират: "Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ бе осъществена инспекция по отношение на изнесената информация. Вследствие бе открито, че заради всекидневно по-ниското ползване през уикенда от общия микс на количествата природен газ, непотребните количества са осъществени на газов хъб "Балкан ".
 
Цитираните в медиите количества природен газ изрично не дават отговор на фактически продадените от "Булгаргаз ", които са 37 000 мегаватчаса. Тези количества са продадени за възстановяване на финансовото положение на сдружението, поради завареното състояние от новия съвет на шефовете на "Булгаргаз ", заяви Българска национална телевизия.
 
По-рано през днешния ден някогашният министър председател Бойко Борисов съобщи, че ръководещите "крадат ", до момента в който мислят за арести:  "Арести, арести, до момента в който те крадат. И ще потвърдим, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони ", съобщи Борисов.
 
В "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия обвинявания насочи и водачът на АБВ Румен Петков.
 
По мотив "Булгаргаз " Румен Петков сподели, че страната ни е "харизала " през вчерашния ден на Румъния 60 000 мегавата за уикенда - нещо, което остарялото управление не е предписание с месеци. Сделките са траели по 3 секунди, това не трябва да бъде подминавано ", сподели водачът на АБВ.
 
Според Румен Петков за 5 минути може да се види кои са медиаторите в тези покупко-продажби.
 
Източник: Българска национална телевизия
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР