От БСП считаме, че сегашният модел на управление е изчерпан

...
От БСП считаме, че сегашният модел на управление е изчерпан
Коментари Харесай

Анастасова: От активността на изборите произтича тяхната легитимност, внасяме предложенията си за промени в Изборния кодекс

 " От Българска социалистическа партия считаме, че сегашният модел на ръководство е привършен и нездравословен. Това не го приказваме от през днешния ден, а от четири години. Нито президентът, нито ние споделяме нещо ново в това отношение.  Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия взе решение да беседваме с наши сътрудници, с цел да осигурим по-голяма бистрота и да създадем по този начин, че изборите да бъдат свободни и почтени. Приехме Декларация за свободни и почтени избори. Поканили сме на диалози в четвъртък и петък 18 партии и 10 НПО-та “, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова пред NovaNews.

Атанасова е безапелационна, че това е значимо за българските жители, с цел да бъде нараснало и доверието към изборния развой. Депутатът от левицата посочи, че първият кръг от срещи ще бъде с организации, с които Българска социалистическа партия от дълго време има открито съдействие, а на идващ стадий от левицата ще поканят и госпожа Мая Манолова, и господин Слави Трифонов и останалите обединения, присъединили се в митингите против властта. Анастасова обърна внимание, че тези диалози не са инициирани, с цел да договарят обединения, а акцентът ще бъде подложен върху изборната интензивност изборите, тъй като от нея произтича тяхната легитимност.

Относно поста във Facebook на Слави Трифонов, в който той разяснява, че партията му и Българска социалистическа партия " стоят от двата бряга на реката “, Анастасова разяснява: " Българска социалистическа партия в никакъв случай не е избирала да бъде от другата страна. В последните няколко години Българска социалистическа партия поредно е отстоявала политики против това ръководство. С думи и дейности сме показали безспорна неотстъпчивост. Ние имаме решение на партията, с което споделяме, че в коалиция и сделки с ГЕРБ няма да участваме. Всички би трябвало да се обединим, с цел да променим модела на ръководство. “

Народният представител напомни, че Българска социалистическа партия е най-голямата опозиционна партия и че като такава през последните години е отстоявала въвеждането на машинен избор, дейна регистрация, обществен указател на гласоподавателите в България.

" Че сме поредни против този модел на ръководство, никой не може да отхвърли “, безапелационна е Ирена Анастасова. 

По мотив дебата за промени в изборните правила тя заяви, че от левицата ще внесат предложенията си за проверка на Избирателния кодекс, защото от Българска социалистическа партия са срещу практиката на ръководещите да вършат случайни ремонти в преходни и заключителни разпореждания на разнообразни закони. От Българска социалистическа партия ще упорстват и за видеонаблюдение на процеса на броене на гласовете и на оформяне и правене на протоколите, както и смяна за дейна регистрация преди изборите.

" Българска социалистическа партия не е разединена. Много години съм член на партията, в този момент обикалям структурите по-често и виждам, че членската маса е по-въодушевена. Проблемите се вземат решение. Партията има Устав и стратегия. Всеки, който се разминава с тях, е свободен да напусне партията “, разяснява Анастасова във връзка изказвания за ерес в левицата.

Във връзка с национална акция за банкет на нови социалисти, тя посочи: " В последните седмици от всички общински организации ни се обаждат, с цел да кажат че има доста поръчки за нови членове на партията, както и такива, които желаят да възобновят участието си – да вземем за пример на социалистите в Пловдив “.

По тематиката за коронавирус рецесията и образованието, зам.-председателят на левицата разяснява, че прави оценка напъните на министър Вълчев да не се затварят българските учебни заведения. " Не е добре това за българските деца и образованието. Една година децата са отвън учебно заведение, което не може да бъде наваксано “, счита зам.-председателят на Българска социалистическа партия, която е и някогашен шеф на столично учебно заведение. Тя счита, че Министерството на образованието би трябвало да направи цялостен разбор на следствията от тази година на отдалечено образование – по какъв начин се е отразило върху усвояването на знанията от децата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР