От БСП призоваха за оставката на по време на срещата

...
От БСП призоваха за оставката на по време на срещата
Коментари Харесай

Призив за оставката на главния прокурор на срещата с БСП


От Българска социалистическа партия приканиха за оставката на по време на срещата с него. Той реагира, че по този начин се нарушава Конституцията и правилото на разделяне на управляващите и отговори с откъс от Библията.

Поредната среща на основния прокурор с депутати мина с укор към него, че не дава конкретика по значими производства.

„ На база всички тези обстоятелства и отчети ние стигнахме до извода, че освен систематична смяна, само че и лична такава е нужна и поискахме вашата оставка. Г-н Гешев за вас има положителни и неприятни олигарси, има хора, които би трябвало да се проверяват интензивно и такива, които явно не би трябвало да се проверяват “, сподели Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

Главният прокурор реагира, че няма да разяснява политически изявления.

„ Аз не бих изискал Вашата оставка, тъй като това значи директно нарушаване на конституцията и на правилото за разделяне на управляващите. Аз ще продължа своите старания за работа в полза на българските жители с нужното самообладание. Ако изтъквам Христос, който е споделил пред арисеите – „ Моето дълго самообладание ще победи вашето коварство “, сподели Иван Гешев.

На финала на полемиката, на която стана въпрос и за законодателни промени, свързани с наказванията при тежки произшествия и битова престъпност, водачът на Българска социалистическа партия прикани да не се упрекват за всичко парламентаристите.

„ Има една латинска сентенция – неприятен закон, само че закон. Хайде, до момента в който си водим разговори, кръгли маси и обсъждаме какво да променим отсега нататък, да ви призовем да прилагате тези два закона “, сподели Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия.

Самият Гешев прикани партиите, които отхвърлят среща с него, да показват концепциите си за правосъдна промяна. Отказ за сходен диалог има от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР