От БСП подадоха сигнал в Районната избирателна комисия Стара Загора

...
От БСП подадоха сигнал в Районната избирателна комисия Стара Загора
Коментари Харесай

Сигнал до РИК-Стара Загора за нарушение на предизборната агитация

От Българска социалистическа партия подадоха сигнал в Районната изборна комисия Стара Загора за нарушаване на предизборната пропаганда от политическа партия ГЕРБ, оповестиха от партията.

Повод за жалбата е публикуван материал в медиите и в обществените мрежи на 15 март 2021 година със заглавие " Кандидатите за народни представители от ГЕРБ посетиха Технически лицей - Казанлък ". В събитието са взели участие министърът на образованието и науката Красимир Вълчев , Илияна Жекова и Роман Желев като претенденти за народни представители. В обявата са има отметки след имената на народните представители, дружно с номера на политическата партия в интегралната бюлетина .

" Под публикацията е разполагаем запис " ГЕРБ 28 " и е категорично указано, че «Купуването и продаването на гласове е престъпление». Може да се направи безапелационен извод, че се касае за предизборна пропаганда, въпреки че Техническият лицей е образователно заведение, където е неразрешено провеждането на предизборна пропаганда " , се акцентира в жалбата.

От партията, подала сигнала, се базират на адвокати съгласно чл.182 ал.1 от ИК и Решение № 2064-НС/16.02.2021 година на ЦИК, е з абранено провеждането на предизборна пропаганда в държавни и общински учрежден ия, институции, държавни и общински предприятия и в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване в капитала.

От предизборния щаб на възмутената политическа мощ декларират, че в съответния случай има нарушаване на откритите правила за осъществяване на предизборна пропаганда. С публикуването на материала се цели подстрекателство за практикуване правото на глас в интерес на ГЕРБ , на място, попадащо в рестриктивните мерки, наложени от Изборния кодекс, пишат те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР