От БСП отрекоха да е сменяла делегати по време на

...
От БСП отрекоха да е сменяла делегати по време на
Коментари Харесай

БСП отрече да е сменяла делегати на Конгреса

От Българска социалистическа партия отхвърлиха да е сменяла делегати по време на Конгреса на левицата. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

От Българска социалистическа партия прецизират, че управлението на партията не може да сменя делегати. Това могат да вършат единствено и само общинските и районни конференции на локалните структури при съблюдаване на Устава.

От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото управление напусна партията преди предходните парламентарни избори и напълно естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги съставляват на Конгреса.

Промени са създали конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година стартира цялостен цикъл доклади и избори в шестте региона на града. При цялостен цикъл доклади и избори се избират напълно нови органи, включително и нови делегати на Конгреса, което могат да създадат само и единствено локалните организации, обявиха още от Българска социалистическа партия.

" Избрани са и нови делегати още веднъж от локалните структури в единични случаи, като са регистрирани плануваните от Устава овакантяване на партията, трайна неспособност или гибел.  Има едно делегатско място, което ще остане празно, защото титулярът е изключен от партията ", обясниха още от партията.

От Българска социалистическа партия вършат умозаключение, че над 950 делегати на Конгреса, измененията, направени от локалните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в сходство с Устава на Българска социалистическа партия. " Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем ", безапелационни са от Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР