От БСП обявиха, че внасят промени в закона за защита

...
От БСП обявиха, че внасят промени в закона за защита
Коментари Харесай

БСП внася закони за защита на жените вместо Истанбулската конвенцията

От Българска социалистическа партия оповестиха, че внасят промени в закона за отбрана от домашно принуждение и наказателния кодекс. Според водача на партията Корнелия Нинова концепциите им за промени в Наказателния кодекс, привеждат " условията на Истанбулската спогодба против домашното принуждение на нивото на законодателството ни ". Предложението на Българска социалистическа партия за промени в Наказателния кодекс е домашното принуждение да се третира като закононарушение от общ темперамент, защото до момента е било от частен. " Внасяме предложение за основаване на дипломиран състав, с който се усилват наказванията на лица, направили принуждение и изключително в случаите на рецидив ", изясни Нинова. Това било първа стъпка от цялостен комплекс промени в законодателството, които ще предприеме опозицията.

" Следващата седмица ще продължим с предложение, което основава спешни центрове във всички регионални градове. Декларираме, че сме за всички ограничения за битка с домашното принуждение ", съобщи Нинова. Ако ГЕРБ одобряват в най-кратки периоди законопроекта, до края на лятото във всяка област би трябвало да има построен спешен център, с цел да подкрепя дамите, които са жертва на домашно принуждение, добави зам.-председателят на Българска социалистическа партия в Народното събрание Драгомир Стойнев. Според него издръжката на центровете ще коства на бюджета към 2,5 млн. лв. годишно, за което даже нямало потребност да се прави актуализация на бюджета.

Ако от ГЕРБ са откровени и в действителност желаят да се борят с домашното принуждение, то тогава законопроектът ни да бъде признат в най-кратки периоди, сподели още Стойнев. Депутат от неговата партия изясни, след конференцията, че няма по какъв начин тези центрове да проработят даже до края на годината и то в случай, че няма обжалвани публични поръчки.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Истанбулската спогодба (20)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР