От БСП днес поискаха информация как се е стигнало до

...
От БСП днес поискаха информация как се е стигнало до
Коментари Харесай

Зарков: ГЕРБ използват извънредното положение, за да прокарат поправки в хазарта

 От Българска социалистическа партия през днешния ден желаеха информация по какъв начин се е стигнало до решението България да заплаща по-висока вноска на Европейския съюз, като означиха, че там отива освен вноска от страната ни, а и част от Данък добавена стойност и част от митата. 

" За страдание за следващ път ръководещите не дадоха съответен отговор ", установи съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Крум Зарков по Българска национална телевизия. 

Социалистът бе безапелационен, че България е пълновръстен член на Европейски Съюз и би трябвало да декларира своята  позиция, а не просто да седи и да чака подаяния. 

“Опитахме да проведем спор за държанието на България в Европейския съюз “, посочи Зарков и попита: " След като от ГЕРБ внесоха промени в Закона за хазарта през Закона за изключителното състояние има някой, който да каже какво е общото сред изключителното състояние и хазарта? “. 

 Той обясни, че от 8 разпореждания единствено едната касае ковид-кризата, а другите 8 касаят промени в Данъчния кодекс, Държавния бюджет и Закона за
хазарта.

  “Управляващите употребяват тематиката с изключителното състояние, с цел да прокарат куп неща. А за какво не се прокарват по естествения ред? Защото някой не желае да се видят същинските претекстове за тези промени и те нямат нищо общо с рецесията ", разобличи постъпките и желанията на ГЕРБ депутатът от Българска социалистическа партия, който е с ценз на правист. 

Зарков акцентира, че огромният проблем с ограниченията за изключителното състояние е в тяхната непоклатимост и устойчивост: “Ние настоявахме още преди година да се изготви закон, който да може да даде вероятност на другите браншове, сектори и хора по какъв начин да преминат през тази рецесия. Тези промени - заран едно, обед друго, вечер трето, демонстрират неналичието на ръководство ", безапелационен бе Крум Зарков.

 Депутатът означи, че лидерската борба ще бъде в София и в Пловдив: “В Пловдив имахме проблеми, които взехме решение. Сега ръководителят на Българска социалистическа партия поема отговорност и отива там. Мисля, че няма социалист, който в този основен миг да не застане зад социалистите и зад водача на своята партия. Надявам се и доста хора, които не са социалисти да поддържат левицата на тези избори ".

 Социалистът посочи, че реалистичните сюжети след 4-ти април са два - коалиция към ГЕРБ, или коалиция към Българска социалистическа партия. Той акцентира, че Българска социалистическа партия ще работи за това да бъде преди всичко на парламентарните избори.

  “Негативната оценка от Съвета на Европа е следващата слаба оценка, която получават ръководещите. Срамно е непрекъснато да изпращат рекомендации на България и тя да не може да ги извършва. Истината е, че цялата тази концепция с надглавния, супер-мега прокурор, е бутафорна. С по-дипломатичен език същото е казано и от Съвета на Европа ", съобщи Крум Зарков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР